2019 YILINDA VAKFIKEBİR VE BEŞİKDÜZÜ'NE DOĞALGAZ GELECEK!

2019 YILINDA VAKFIKEBİR VE BEŞİKDÜZÜ'NE DOĞALGAZ GELECEK!

2019 YILINDA VAKFIKEBİR VE BEŞİKDÜZÜ'NE DOĞALGAZ GELECEK!
Beşikdüzü
G.Tarihi: 14.04.2017 20:34
7975 Okunma
2
BOTAŞ A.Ş.’den yapılan açıklamaya göre Vakfıkebir ile Beşikdüzü’nün yanı sıra Araklı, Akçaabat, Arsin, Hayrat, Sürmene, Yomra ve Maçka’nın da doğalgazla buluşacak olması sevinçle karşılandı.
Konu ile ilgili olarak Gazetemize özel bir açıklamada bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın tüm Türkiye’de olduğu gibi enerji sektöründe çok önemli yatırımları gerçekleştirdiğinin altını çizerek,  “Hem madencilik alanında olsun, hem enerjide olsun, hem yenilenebilir enerji kaynaklarında olsun çok başarılı çalışmalara imza atarak birçoğunu hayata geçirdi. Aynı zamanda enerji konusunda Trabzon’la alakalı olarak ortaya çıkabilecek sıkıntıları da gidermede büyük ve ısrarlı çalışmalar yapıyor. Bunlar da Trabzon Milletvekilleri olarak bizler açısından, şehir açısından çok önemli. Bu manada çevresel sorunları da ortadan kaldıracak, hava kirliliğini çözecek olan doğalgazın yaygınlaştırılmasıyla alakalı talimatlar verdi. Sıkıntıların aşılması konusunda büyük çabaları oldu. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.
DOĞALGAZ VERİLECEK TARİHLER NETLEŞTİ
Milletvekili Balta açıklamasında, “Doğalgaz bağlanması konusunda özellikle organize sanayi bölgelerini ön planda tutuyoruz ki; yatırımcıların önünü açalım, enerji sıkıntılarını gidersinler diye. İnşallah organize sanayi bölgelerine bu doğalgaz bağlanacak. Ben burada, Enerji Bakanımıza, Trabzon Milletvekili olarak bu konuda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı bütün hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere enerji sektöründe, özellikle elektrik konusunda daha önceleri çok büyük sıkıntılar olmuştu, ama Sayın Albayrak bu sıkıntıları aşmasını bildi. Yatırımlarla ilgili kaynakları üç kat daha artırdı. Eski enerji hatlarının değiştirilmesi, yenilenmesi, alt yapı yatırımlarına kaynak aktarımı önemli ölçüde arttı. Bu bağlamda Sayın Enerji Bakanımızın Trabzon’un önemli sıkıntılarını çözeceğini düşünüyorum” ifadelerine de yer verdi.
Kısa adı BOTAŞ olan Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. ‘den elde edilen bilgilere göre Araklı, Akçaabat, Arsin, Hayrat, Sürmene ve Yomra ilçelerine 2017; Maçka İlçesi’ne 2018; Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerine ise 2019 yılı sonuna kadar doğalgaz verilecek.
BAŞKAN BALTA: “DOĞANIN İNSANA SUNDUĞU EN BÜYÜK NİMET”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise Trabzon’un diğer ilçelerinde olduğu gibi Vakfıkebir ve Beşikdüzü’ne doğalgaz bağlanmasıyla birlikte bölgenin çok daha iyi yaşanılabilir şehirleşme yapısına kavuşacağını ifade ederek, çevreci bir enerji kaynağı olarak bilinen doğalgazın çevremiz için, geleceğimiz için güzel bir kaynak olduğuna dikkat çekti. Başkan Balta, “Bir çok alanda kullanılan ve ekonomik olduğu bilim adamları tarafından da kanıtlanan doğalgaz, doğanın insana sunduğu en büyük nimetlerdendir. Bu nimetlerden bizlerin de yararlanmasını sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a ve Trabzon Milletvekillerine ilçem ve bölgemiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kaynak:​www.buyuklimanpostasi.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
GOL LA GOL7 yıl önce
coşkun baba beşikdüzü ne kadar gelecek doğalgaz ı needer eder eynesilimize de getirtir. suyu nasıl getirdiydi karadagdan. ..hiç şüphesiz olmasın. muhalefet avuclarini isiriyor dur.
harun7 yıl önce
başkasına gelen doğal gazı ne yapacan eynesile ne zaman gelecek o tarihi yazın

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri