HAİNLER ERİKBELİ YAYLASINA MÜHİMMAT SAKLAMIŞ

HAİNLER ERİKBELİ YAYLASINA MÜHİMMAT SAKLAMIŞ

HAİNLER ERİKBELİ YAYLASINA MÜHİMMAT SAKLAMIŞ
Beşikdüzü
G.Tarihi: 09.12.2017 20:41
2349 Okunma
0

Erikbeli Yaylası’nda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ele geçirildi.

TONYA-Erikbeli Yaylası’nda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda PKK terör örgütüne ait olduğu belirlenen mühimmat sığınağı içerisinde çok sayıda patlayıcı, el bombası, mermi ve uzaktan kumandayla patlatılan bomba düzeneği ele geçirildi. Terörist grubun foto-kapana yakalanmasının ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda jandarma ve özel hareket polisi teröristleri yakalamak için çalışma başlattı. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde birçok eyleme karışan PKK'lı terörist grubu etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyonlar sürüyor. Operasyonlar kapsamında terörist grubundan birinin görüntüsünün geçtiğimiz günlerde Tonya ilçesinin kırsal kesimlerinde foto-kapana yakalanması üzerine güvenlik kuvvetleri bölgede arama-tarama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.
Tonya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Terörle Şube Müdürlüğü ve Jandarma Özel Harekât ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri 04-12-207 pazartesi dün saat 14.00 sıralarında ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Erikbeli Yaylası'ndaki kırsalda çevresi ağaç dallarıyla kamufle edilen sığınak fark etti. PKK terör örgütü mensuplarına ait olduğu tespit edilen sığınakta yapılan aramalarda 3 kilogram plastik patlayıcı, 4 adet uzaktan kumanda ve elektrikli fünye, çok sayıda tüfek ile tüfek mermisi, 4 adet el bombası, güneş paneli, 2 telsiz ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Bu arada terörist grubunun ilçede yer alan birçok yayla evine girerek buradan erzak temin ettiğini de belirlendi. Bölgede güvenlik kuvvetleri yayla evlerinde gıda ve yaşam malzemesi bırakmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Kaçan PKK'lıları yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyonlar sürerken, özel ekipler terörist grubun bölgedeki sığınığının yakalanması üzerine çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdı. Zırhlı araçların da bölgede destek verdiği operasyonlara özel birliklerin de takviye olarak katıldığı öğrenildi.
Kaynak:tonyahaber
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri