ÖĞRETMEN GÜVEN CANDAŞ, ÖĞRENCİNİN SALDIRISINA UĞRADI

ÖĞRETMEN GÜVEN CANDAŞ, ÖĞRENCİNİN SALDIRISINA UĞRADI

ÖĞRETMEN GÜVEN CANDAŞ, ÖĞRENCİNİN SALDIRISINA UĞRADI
Beşikdüzü
G.Tarihi: 10.11.2017 01:56
2696 Okunma
0

ÖĞRETMEN GÜVEN CANDAŞ, ÖĞRENCİNİN SALDIRISINA UĞRADI

Beşikdüzü’nde meydana gelen olay eğitim camiasını ayağa kaldırdı.

Beşikdüzü Merkez Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Güven Candaş, uygunsuz hareketler yaptığı gerekçesiyle uyardığı komşu okulun öğrencisinin saldırısına uğradı.  Öğrenciden kafa yiyen, ancak çocuk olduğu için karşılık vermeyen  öğretmenin burnuna 4 dikiş atıldı.

İddiaya göre, Beşikdüzü’nde meydana gelen olayda, öğretmeni olduğu Beşikdüzü Merkez Ortaokulu’nda spor salonu olmadığı için yakındaki Sağlık Meslek Lisesi’nin spor salonunda ders yapılırken, komşu okulun 12. sınıf öğrencisi, öğretmene yönelik laf attı ve ders disiplinini bozucu tacizlerde bulundu. Bunun üzerine öğretmen Candaş, öğrenciyi uyardı. Ancak öğretmenin ifadesine göre aynı ‘’saygısız’’ davranış sürünce öğrenci yeniden uyarıldı. Bunun üzerine öğrenci, öğretmene yanaşarak kafa ile saldırdı.

Burnundan kan gelmesi üzerine hastaneye giden Güven Candaş öğretmene 4 dikiş atıldı, 2 gün de rapor verildi. Öğrenmen Candaş karakola ifade verdi, ancak öğrenci hakkında çocuk olduğu gerekçesiyle şikayetçi olmadı, aynı gerekçe ile çocuğa karşılık vermediğini söyledi. Öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Saldırı üzerine açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, saldırıyı kınadı ve “Okullarımız güvenli alanlar olmalı, fiziki altyapı sorunları ve teknik donanım yetersizlikleri giderilmeli, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır” dedi.

Özlü bu olayın, ödenek yetersizliği bahanesiyle, kütüphane, laboratuar, spor salonu gibi teknik donanım yetersizliğiyle baş başa bırakılan birçok okulda yaşanan sorunları, acı biçimde ortaya koyduğunu savundu.

Kaynak:http://www.dogruhaber61.com/egitim/ogrencinin-saldirisina-ugradi.htm
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri