ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN, VAN ERCİŞ’DEKİ KIRGIZ TÜRKLERİ’NE YARDIM

​BEŞİKDÜZÜ ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN, VAN ERCİŞ’DEKİ KIRGIZ TÜRKLERİ’NE YARDIM

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN, VAN ERCİŞ’DEKİ KIRGIZ TÜRKLERİ’NE YARDIM
Beşikdüzü
G.Tarihi: 29.12.2018 01:30
2848 Okunma
0


BEŞİKDÜZÜ ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN, VAN ERCİŞ’DEKİ KIRGIZ TÜRKLERİ’NE YARDIM


Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı, Kırgız asıllı Türklerin yaşadığı Van’ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir Köyü’ne; ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere mont, bot, kitap ve erzak yardımında bulundu.

1982 yılında Afganistan’dan Türkiye’ye göç ederek Van’ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir Köyü’ne yerleşen Kırgız Türk’ü soydaşlarımıza yapılan yardımlarla ilgili kısa bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanı Doğukan Zıp; “Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında, zor şartlar altında eğitim gören öğrencilerimizin ve imkansızlıklar içinde hayatlarını idâme ettiren Kırgız Türk’ü soydaşlarımızın sorunlarını gidermek için kollarımızı sıvadık. Bu bölgelerde kış çok çetin geçiyor. Köy okullarındaki öğrencilerimizin bir çoğu müşkül durumda. Samimiyet âbidesi, Kırgız soydaşlarımız da aynı durumda. Buna karşın her fırsatta devlete olan bağlılıklarını ve sevgilerini samimi bir şekilde dile getiriyorlar. Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı olarak her dâim yanlarında olacağımızı ve dönem dönem yardımlarımızın devam edeceğini kendilerine ifade ettik. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü kendine şiâr edinen her vatandaşımızın başımızın üstünde yeri vardır.” dedi.

Kaynak Doğru Haber61

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri