‘CAMİLER HAYATIN İÇİNDE’

‘CAMİLER HAYATIN İÇİNDE’

‘CAMİLER HAYATIN İÇİNDE’
Bulancak
G.Tarihi: 06.10.2019 09:48
948 Okunma
0
1986 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri dün(1 Ekim Salı) başladı.

Bulancak ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki Bulancak Müftülük Sitesi Konferans salonunda yapıldı.

Bulancak Müftülük personeli ile camilerde görevli din görevlilerinin katıldığı açılışta saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam edildi. Sunumunu Yusuf Bekteş’in yaptığı programda Bulancak İlçe Müftüsü Cevat Erişti bir konuşma yaparak, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının önemine değinerek, “Bizim için hayat sadece camide değil, her yerdedir. Yaşadığımız toplumun içinde ve camiler ile Kur’an kursları, müftülüğümüzün yaptığı faaliyetler ve vatandaşın dini vecibelerinin doğru yapılmasında her an birlikte oluruz. Din görevlilerimiz Bulancak’ta her zaman faali olmuş ve yaptıkları ile hep önde olmuşlardır. Bulancak faaliyetlerimizde hep destek olmuş çok bereketli bir yer. Giresun’un her konu da en önde olan ilçesi olarak dini konularda ve destekte bizi hiç yalnız bırakmadı. Haftamız hepimize kutlu olsun” dedi. Daha sonra Merkez Kur’an kursu hocası Ahmet Ergüner Kur’an-ı Kerim okudu. Program katılan Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’da konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizde camilerimiz ve din görevlilerimiz hep hayatın içinde hayatta camilerin içinde oldu. İslamın kabulünden sonra Anadolu insanı camiyi hep hayatın ortasında, içinde kabul etmiş ve buna göre şehirler ve hayat inşa etmiştir. Camiler buna göre bu milletin hayatını yönlendirmiş ve nesiller boyu bu devam etmiştir. Bizde din görevlileri olarak bunları hem kendi hayatımızda hem de camii hayatının bir parçası olan cemaat ile birlikte geleceğe taşımalıdır. Bizim için cami hayatın içinde, hayatta caminin içindedir” dedi.

Programa Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, vatandaşlarda katıldı.        
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri