Sivrisinekle Erken Larva Mücadelesi Yapılıyor

​Bulancak Belediyesi tarafından, havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan yaz mevsimi öncesi başta sivrisinek olmak üzere, haşerelere karşı erken ilaçlama mücadelesi yapılmaya başlandı.

Sivrisinekle Erken Larva Mücadelesi Yapılıyor
Bulancak
1622 Okunma
0
Bulancak Belediyesi tarafından, havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan yaz mevsimi öncesi başta sivrisinek olmak üzere, haşerelere karşı erken ilaçlama mücadelesi yapılmaya başlandı.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü veteriner birimi tarafından İlçe genelinde entegre ilaçlama çalışmaları düzenli olarak sürdürülüyor. Mücadele kapsamında, mobil haşere mücadele ekipleri, sivrisinek mücadelesinin erken önlem ayağını oluşturan ilkbahar ‘larva mücadelesi’ çalışmalarını da periyodik olarak devam ettiriyor. Entegre mücadelede temel amaç mümkün olduğunca çeşitli, farklı biyolojik dönemlere  etkili ve çevreye zararı en az yöntemlerin kullanılmasıdır. Bulancak ilçemizde muhtemel sivrisinek üreme alanlarının haritalandırılması yapılarak, belirli periyotlar halinde larva mücadelesi yürütülmekte olup, sonraki dönemde de ergin uçkun mücadele programı gerçekleştirilecektir.

Sivrisinekler türe ve iklime bağlı olarak ergin veya larva şeklinde “durgun su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, kuyu ve fosseptiklerde ve terkedilmiş binaların bodrumlarında” kışı geçirebilirler. Bu tip alanlarda düzenli aralıklarla yapılacak larva ve ergin mücadelesi yaz aylarında karşılaşılacak popülasyonun büyük ölçüde azaltılmasına katkı sağlamaktadır. Sivrisinek larva mücadelesinde kullanılan ilaçların insan sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

İlçemiz sakinlerinin, evlerinin bahçelerinde sivrisinek üremesine yol açabilecek böyle yerler bulunması durumunda; su birikintisi oluşmasını önleyici tedbirleri almaları faydalı olacaktır. Ayrıca eski araba lastikleri, boş saksılar, atılmış boş kutular, şişeler, varil ve bidonlar, çatı olukları ve giderler, bakımsız süs havuzları gibi yerlerinde sivrisinek üreme kaynakları arasında yer aldığı unutulmamalıdır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri