1200 MEB çalışanına Facebook soruşturması iddiası

1200 MEB çalışanına Facebook soruşturması iddiası

1200 MEB çalışanına Facebook soruşturması iddiası
Ekonomi
1555 Okunma
0
Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı İrfan Okur, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları bünyesinde kurulan bir izleme biriminin, memurların üç yıllık Facebook paylaşımlarını mercek altına aldığını iddia etti. Bu kapsamda kendisiyle birlikte iki öğretmenin ifadesinin alındığını söyleyen Okur, bin 200 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanının ifadesinin alınacağını ileri sürdü.

Okur’un iddiasına göre memurların 2013-2016 yılları arasındaki Facebook paylaşımlarını incelemek üzere İçişleri ve Adalet Bakanlıkları bünyesinde bir izleme birimi kuruldu. İzleme birimi, 1200 eğitim çalışanından oluşan bir isim listesi hazırlayarak MEB’e sundu. MEB’in oluru doğrultusunda müfettişler Gaziantep’e giderek, 23 Haziran’da Okur ve iki öğretmenin ifadesini aldı.

Kendisine Emniyet tarafından hazırlanan bir CD üzerinden sorular yöneltildiğini ileri süren Okur, 2013-2016 yılları arasındaki 40 paylaşımının gösterildiğini belirtti. Paylaşımlar arasında sendikal etkinlik ve ziyaretlerin duyuruları ve ulusal haberler de yer alıyor. Paylaşımlardan ötürü kamu görevlilerine “devlet büyüklerine hakaret” ve “yasadışı örgüt propagandası” suçlamaları yöneltildi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın bir TV’de yaptığı Ensar Vakfı’na ilişkin konuşma kaydının paylaşımı ise “devlet büyüklerine hakaret” sayıldı. Okur ifadesinde, suçlamaları reddetti ve “Paylaşımlarda devlet büyüklerine hakaret ve örgüt propagandası yoktur. Bunu tasvip etmek mümkün değildir. Aksine paylaşımlarda terör eylemleri kınanmaktadır” dedi.

Kaynak:Hürriyet
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri