13 TESİSİN TEMELİ VE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU GİRESUN’DA

13 TESİSİN TEMELİ VE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ekonomi
G.Tarihi: 17.06.2018 09:17
1674 Okunma
1


Toplu açılış ve temel atma merasimine iştirak etmek üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun’da 163 milyon TL maliyetindeki 13 yatırımın toplu temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından “Fındık Diyarı, Yatırımların Odağı Giresun” sloganıyla 163 milyon TL değerindeki 13 tesisin toplu temel atma ve açılış töreni 11 Haziran Pazartesi günü saat 13:00’de Valilik önünde yapıldı.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI : “ORMAN KÖYLÜMÜZE 27 MİLYON TL. KAYNAK SAĞLANACAKTIR”

Protokol konuşmaları ile başlayan törende söz alan Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları  “ Fındığın ve yeşilin şehri Giresun. Bugün İlimiz ve İlçelerimiz açısından çok önemli, çok özel bir gün. Ramazan-ı Şerif’in bu son günlerinde bu mübarek günlerde gerek temelini atacağımız gerekse açılışını yapacağımız tesisler bizlere bayram müjdesi olacaktır inşallah. Sayın Bakanım, Zat-ı Alînizin uygun görmesiyle bugün 2 bin 500 adet fidan dağıtımı yapılacaktır.  552 köyümüzün 313 âdeti orman köyü durumunda olup, 65 bin 500 köylümüze hizmet vermekteyiz.

Sayın Bakanım; sadece 2018 yılında Orman Köylümüze 27 Milyon TL. kaynak sağlanacaktır. 2018 yılı içinde Zeytin Dalı Harekâtı Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturduk. Öksüz-Yetimlerimizle ve engelli kardeşlerimizle Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızda ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bulancak’taki Sarayburnu Camimizde fidan dikimi gerçekleştirdik.
Sayın Bakanım; 9 adet Bol Ormanıyla daha kaliteli ve daha fazla bal üreterek vatandaşımızın önemli gelir elde etmesine vesile oldunuz.

Gerek içme suyu, gerekse kullanma suyu manasında bugün temelini atacağımız barajlarımızla beraber dere ıslah projeleri, taşkın önleme projeleri ve 6 adet Tabiat Parkına sahip ilimizdeki altyapı açılışlarıyla 163 milyonluk yatırımı İlimize kazandırdığınız için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Zat-ı Alinize ve değerli milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hizmetlerin İlimize, İlçelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BAKAN EROĞLU : “13 TESİSİN TEMELİNİ ATACAĞIZ VE AÇILIŞLAR YAPACAĞIZ”

Bakan Eroğlu’da Giresun’a yapılan yatırımlarla ilgili yaptığı konuşmasında “Bugün 163 milyon TL değerindeki 13 tesisin temelini atacağız ve açılışlar yapacağız. Bu tesisler Giresun için çok önemli tesisler. Bunun dışında Orman Bölge Müdürlüğümüzce ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri kapsamında ağaçlandırma ve tesis, orman yolları bakım ve orman köylüsünün desteklenmesi gibi çalışmalarımız var. Biliyorsunuz daha önce ormanlara girilmezdi. Ormanlarımızı kırsal kalkınmaya lokomotif olarak biz orman alanlarında ceviz, badem, ne yetişiyorsa buralarda muazzam bir seferberlik yaptık. Dikimi bütün masrafları bize ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere sertifika veriyoruz. Böylece vatandaş buradan istifade ediyor. Ayrıca bal ormanları kuruyoruz. Arazi bizden, 3 yıl bakımı da bizden geliri 49 yıllığına verdiğimiz sertifikayla vatandaşımıza ait. Bugün 2 adet baraj, 4 adet baraj sulaması, 4 adet taşkın kontrol tesisi, 1 adet münferit Orman Genel Müdürlüğü tesisi, 2 adet Doğa koruma Milli Parkalar tesisi olmak üzere 13 tesisin açılışını yapacağız.  Bunlarla çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Daha önceki gelişimizde 102 müjde vermiştik. 102 tesis. Bunların 72 tanesi bitti. Kısa sürede bunları bitirdik. Geri kalan 30 projeyi de 31 Aralık 2019’a kadar bitireceğiz” diye konuştu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri