400 MİLYON TL HİBE...

400 MİLYON TL HİBE...

400 MİLYON TL HİBE...
Ekonomi
G.Tarihi: 26.05.2019 17:30
1007 Okunma
0
TKDK’dan 60 Milyon Avro’luk (400 Milyon TL) Yeni Hibe Paketi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Programı  Altıncı Başvuru Çağrı İlanı’na 08.05.2019 tarihinde çıktığını duyurdu. Bu çağrı kapsamında yatırımcılara yaklaşık 60 Milyon Avro (400 Milyon TL) destek bütçesi ayrıldı.

Bugüne kadar IPARD Programı kapsamında verilen hibeler sayesinde Giresun’a 108 milyon TL yatırım yapıldı. “ Başvurusu alınan 155 projeye 48 Milyon TL hibe sağlandı. Bu hibenin 24,5 Milyon TL’si ödendi. Yatırım sürecini tamamlayan diğer projelerin de hayata geçmesiyle birlikte 23,5 Milyon TL daha hibe ödemesi gerçekleştirilecektir.

Altıncı Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında yalnızca Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü kapsamındaki başvuruları kabul edilecek olup; “Süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, misel, fide ve fidan, çiçek soğanı üretimi, arıcılık, zanaatkarlık (ahşap işi, metal işi, seramiklerin üretimi, toprak eşya, tekstil, taş işleme, deri işleme vb.), katma değerli ürünler (yöresel gıda ürünleri, sabun, gülsuyu, pelet, briket, prina), konaklama-yeme içme tesisleri, rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği (iç su balıkçılığı – alabalık, sazan, yayın balığı), makine parkları ve yenilenebilir enerji (GES, RES) yatırımları desteklenecek sektörler arasındadır. Bu sektörlerde yapılacak yatırımların 500 bin Avroya (yaklaşık 3,1 milyon TL) kadar olan kısmına %55 hibe sağlanacaktır.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü kapsamında başvurular 08.07.2019 Pazartesi günü başlayacak, 23.08.2019 Cuma günü sona erecektir. Başvurulara ait dosyaların Giresun İl Koordinatörlüğü Kale Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:16 Merkez/Giresun adresine son teslim tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Başvurular hakkında detaylı bilgilere ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberine Kurumun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilmektedir.

Ayrıca içinde bulunduğumuz Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (Hayvancılık İşletmeleri) sektörü için son başvuru kabul tarihi 31 Mayıs 2019 Cuma gününe, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar sektörü için ise 13 Haziran 2019 Perşembe gününe kadar uzatılmıştır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri