Araziler ÇATAK Projesiyle Üretime Katılıyor

Şebinkarahisar’da Araziler ÇATAK Projesiyle Üretime Katılıyor

Araziler ÇATAK Projesiyle Üretime Katılıyor
Ekonomi
G.Tarihi: 05.12.2016 13:53
3283 Okunma
0
Şebinkarahisar’da Araziler ÇATAK Projesiyle Üretime Katılıyor
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ülke genelinde uygulanan “Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Programı” kapsamında; toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik koruma programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda Şebinkarahisar ilçemizde Kılıçkaya Barajı çevresinde bulunan 15 köyde 2015 yılından itibaren uygulanan ÇATAK projesinde; Çevre Dostu Tarım Teknikleri ve Kültürel Uygulamalarından 2’nci kategoride yer alan ahır veya çiftlik gübresi ile taş toplama uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Yapılan uygulamalarla üretimi kısıtlayan veya tamamen engelleyen olumsuz unsurları ortadan kaldırarak, toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun önlenmesi, bu arazilerin üretime kazandırılması ve verim artışı sağlanması hedeflenmiştir.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından proje kapsamına alınan köylerde 2016 yılı için; 82 üretici programa dâhil olmuştur ve  3 bin 441 dekar alanda 206 bin 460 TL destekleme ödemesi gerçekleştirilecektir.
 Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri