BAHÇELERDE FINDIK YOK

BAHÇELERDE FINDIK YOK

BAHÇELERDE FINDIK YOK
Ekonomi
G.Tarihi: 07.08.2016 07:54
2146 Okunma
0
BAHÇELERDE FINDIK YOK
Giresun’da sahil kesimlerde 2016 yılı fındık hasadı resmi olarak başladı.
Giresun Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta tahmini rekolte açıklandığını ancak sonraki dönemlerde ciddi dökülmeler meydana geldiğini savunarak, bölgede yüzde 20'lere kadar bir dökülme yaşandığını öne sürdü.
Rekolte açıklandıktan sonra piyasada 8-8,50 lira civarında olan fındığın kilogramının 11-11,50 lira bandına kadar yükseldiğini aktaran Karan, "Tabii bununla beraber birileri fındığın az olduğunu tahmin ettiği için mevcut fındıktan alım yapmaya başladı. Fındık az olduğu için ilerleyen süreçte, 2014 yılında yaşanan fiyat yükselişinin bu yıl da tekrar yaşanacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.
Karan, üreticilerden fındığı kesinlikle emanete vermemelerini isteyerek, "Zaten rekolte az, fındığı bir şekilde evinde muhafaza edebilirler. Emanete verilen fındık üreticiye ters yönde etki ediyor. Üreticinin zarar etmesine neden oluyor." dedi.
Üreticilerin bu yıl iyi bir hasat dönemi geçirmelerini, kazançlarının da bol olmasını temenni eden Karan, bundan sonraki yıllarda rekoltenin düşük olmamasını diledi.
Fındık üreticisi Rüstem Bahar ise bu sezon fındık rekoltesinin çok düşük olduğunu belirterek, "Yevmiye de pahalı. Maliyetleri karşılamıyor. Geçen yıla göre çok düşük, ben kendim 5 ton fındık toplarken bu sene 300 kilogram fındığım var. Yüksek kesimlerde bu daha da düşük. Fındık yok, fiyat 20 lira da olsa yine maliyetleri kurtarmıyor” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri