Büyükbaş Hayvanların Küpelenmesi ve Kayıt Altına Alınması İçin Protokol İmzalandı

Büyükbaş Hayvanların Küpelenmesi ve Kayıt Altına Alınması İçin Protokol İmzalandı

Büyükbaş Hayvanların Küpelenmesi ve Kayıt Altına Alınması İçin  Protokol  İmzalandı
Ekonomi
G.Tarihi: 07.03.2017 00:08
1751 Okunma
0
Büyükbaş Hayvanların Küpelenmesi ve Kayıt Altına Alınması İçin  Protokol  İmzalandı

Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği ile Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2017/01 no’ lu Genelgesi çerçevesinde; İlimizde “0-3 aylık arası yaştaki büyükbaş (sığır-manda) hayvanların 2017 yılında küpelenmesi ve kayıt altına alınması hizmeti” konusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında 1 Mart 2017 tarihinde yeni bir protokol (sözleşme) imzalanmıştır. Bu kapsamda;

Giresun merkez ve 15 ilçemizde, Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 0-3 aylık arası yaştaki sığır cinsi hayvanlar; Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından küpelenecek ve bu hizmet karşılığında yetiştiriciden küpelenen her bir hayvan için küpe ve uygulama ücreti karşılığında 8,00 TL ve pasaport (hayvan kimlik kartı) bedeli karşılığında ise 1,00 TL olmak üzere toplam 9,00 TL ücret alınacaktır. Küpelenen hayvanlar, Hayvancılık Bilgi Sistemine (HAYBİS) elektronik ortamda kayıt edilecektir. Kayıt edilen hayvanlar için sistemden pasaport çıktısı alınarak, sahiplerine verilecektir. 

Yetiştiricilerimizin “yeni doğan büyükbaş hayvanlarını küpeletmek için doğumundan en geç 3 ay içerisinde ancak 3 aydan önce hayvan doğduğu işletmeyi terk edecekse işletmeyi terk etmesinden önce” İlçelerde Yetiştirici Birliğinin bürolarına ve/veya  direkt  merkez bürosuna mutlaka bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca yine sözleşme gereğince, Birlik tarafından önceden muhtarlıklara haber verilmek suretiyle genel saha çalışması küpeleme ve işletme güncelleme formlarının düzenlenmesi işlemleri de yapılacaktır.

İl içi hayvan nakillerinde bu pasaportun bulunması zorunlu olup, İl dışına yapılacak hayvan nakillerinde ise bu belgeyle birlikte resmi Veteriner Sağlık Raporu da alınması gerekmektedir. Aksi durumda 5996 sayılı kanun kapsamında idari para cezası işlemi yapılmaktadır. Küpesi ve pasaportu olmayan hayvanların alımı/satımı ve mezbahalarda kestirilmesi yasak olup, sahiplerine hayvancılık teşvik ve desteklemesi de verilmemektedir.
    
İl ve İlçe Müdürlüklerimiz Genelge gereğince, küpeleme ve kayıt işinin sözleşme ve ilgili mevzuatlar ile tespit edilen standartlara uygun yürütülüp yürütülmediğini görevlendirecekleri kontrol elemanlarınca düzenli olarak kontrol edeceklerdir.  
 

 
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri