CANİKLİ,ÜRETİCİ HİÇ MAĞDUR EDİLMEDİ

GİRESUN HABER CANİKLİ,ÜRETİCİ HİÇ MAĞDUR EDİLMEDİ

CANİKLİ,ÜRETİCİ HİÇ MAĞDUR EDİLMEDİ
Ekonomi
G.Tarihi: 15.10.2016 10:40
3337 Okunma
0
ÜRETİCİ HİÇ MAĞDUR EDİLMEDİ
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "2002 yılında ilan edilen resmi fiyat 1,6 lira ama piyasa fiyatı 1,5 liraydı. O tarihten bu yana fındığın fiyatı hiç düşmedi, hep arttı. Her geçen yıl Giresun'a, Giresunlulara ve bütün bölgeye daha büyük oranda katkı sağlar hale geldi" dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fındık Araştırma Enstitüsünün Kuruluşunun 80. Yıl Dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, 2002'den beri fındık üreticisinin hiç mağdur olmadığını söyledi.
Göreve geldiklerinde fındık fiyatlarının 1,5 lira olduğuna dikkati çeken Canikli, "Biz göreve gelmeden o dönem 2002 yılında ilan edilen resmi fiyat 1,6 lira ama piyasa fiyatı 1,5 liraydı. O tarihten bu yana fındığın fiyatı hiç düşmedi, hep arttı. Her geçen yıl Giresun'a, Giresunlulara ve bütün bölgeye daha büyük oranda katkı sağlar hale geldi." ifadesini kullandı.
Canikli, o zamanlarda bunun sözünü verdiklerini kaydederek, "Şu olur, bu olur, bu kadar lira olur, fiyatı 5 lira olur, 3 lira olur, 2 lira olur, bunu bilemeyiz ama şunu söz veriyoruz dedik, 'kesinlikle fındık üreticisini mağdur etmeyeceğiz'. Hamdolsun hiçbir yılda da mağdur olmadı ve bugün geldiği noktalara baktığınızda inanılmaz fiyatlar söz konusu, yani hayal bile edilemeyecek fiyatlar söz konusu." diye konuştu. 
Canikli, 2002'de fiyat az olduğu için çiftçilerin, üreticilerin bahçeye girmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Toplamaya değer görmüyordu çünkü, toplama maliyeti bile neredeyse fındığın satış fiyatına eşitti ya da onun üzerine çıkabiliyordu. Dolayısıyla vatandaş protesto olarak o dönemde, 2002 yılında bahçeye girmiyordu. Gittiğimiz her yerde konu, tek bir konu vardı, fındık, fındık, fındık ama son yıllarda artık hiçbir yerde siz de duymadınız, hiç kimse duymadı, bugün de mesela yani törenlere gidiyoruz, aktivitelere katılıyoruz, vatandaşlarımızla görüşüyoruz ama hiç kimse, hiçbir yerde fındıkla ilgili bir konuyu gündeme getirmiyor."
Usanmadan, yorulmadan, bıkmadan, gerçekten üreticinin haklarını koruduklarını vurgulayan Canikli, "Bazen çok sert tartışmalar oldu bu amaca ulaşmak için, vatandaşımızın bize verdiği bu görevi yerine getirmek için ama sonuç itibariyle bu noktada temsil açısından üreticimizin de haklarını en iyi şekilde koruduğumuza inanıyoruz." dedi.
Doğrudan gelir desteğinin fiyatın yanında devam ettiğini ve artık süresiz hale geldiğini aktaran Canikli, "Bundan sonra her yıl inşallah tekrarlanacak. Diğer sigorta mekanizmalarıyla bunların hepsini hallediyoruz." ifadesini kullandı. 
Canikli, Fındık Araştırma Enstitüsünün, fındık üretiminin gelişimine büyük kaktılar verdiğine inandıklarını ifade ederek, daha büyüğüne, daha ötesine, geçilmesi gerektiğini, daha farklı şeyler yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri