CANİKLİ'DEN YATIRIMCILARI SEVİNDİREN HABER

BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'DEN YATIRIMCILARI SEVİNDİREN HABER

CANİKLİ'DEN YATIRIMCILARI SEVİNDİREN HABER
Ekonomi
G.Tarihi: 19.07.2016 10:22
1745 Okunma
0
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Yatırımcıya rekabet edebileceği bir maliyetle, düşük faizle kredi finansmanı sağlamamız gerekiyor uzun vadeli. Onu gerçekleştirmek için de kalkınma bankacılığını aktive ediyoruz. Büyük, ucuz ve kolay erişilebilen finansman modellerini hayata geçiriyoruz. İlk adımı attık” dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekonomik müjdeler paketi kapsamında ne tür düzenlemeler yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Canikli, sürekli yeni projelerin, yeni araçların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Canikli, ekonomide temel hedefin büyüme olduğuna dikkati çekerek, "Hedefimiz üretim, üretim, üretim" dedi.
Yatırım aşamasındaki maliyetlerin bir kısmını azaltmak için bir tedbirler açıkladıklarını dile getiren Canikli, "Şirket kuruluşundan itibaren yapılan tüm sözleşmelerde, her işlemlerde mutlaka bir harç ve damga vergisi vardır. Şimdi bunların hemen hemen tamamı bu paketle kaldırılıyor. Bunun da yıllık olarak 700-750 milyon liralık bir kaynağın sadece bu fasılda yatırımcıya, üreticiye, şirkete aktarılması anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Canikli, şöyle konuştu:
Faiz içermeyen finans unsurlarının geliştirildiğini ifade eden Canikli, Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.
"Amacımız yön arayan paraya liman olabilmek"
VARLIK BARIŞI GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yabancı yatırımcının, geldiği ülkeden çıkmak istediğinde bu ülkeden parasını çıkaramama veya başka birtakım engeller varsa o ülkeye girmeyeceğine dikkati çekti.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Varlık Barışı olarak nitelendirilen düzenlemenin Meclis'te görüşüldüğünü ifade etti.
Canikli, AA Editör Masası'na konuk olan Canikli, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dünyada halen hem yatırım hem de park etmek amacıyla yön arayan çok büyük bir sermaye olduğuna işaret eden Canikli, “100 milyarlarca dolardan bahsediyoruz, ilk başta Körfez sermayesi olmak üzere. En çok mağdur olan da Körfez sermayesi oldu. Bazı gelişmiş ülkelerde yaptıkları yatırımlarına el konuldu. Şu anda kamu ile paylaşmıyorlar. Sayın Başbakanımızın 'Turkuaz halı sereceğiz' dediği hadise bu. Aradığımız bir şart var. Temiz para olacak, kara para olmayacak. Kara parayı kesinlikle Türkiye'ye sokmayacağız. Kara paraya kapalıyız. Temiz parayı Türkiye'ye çekmemiz gerekiyor” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri