​CHP Milletvekili Tığlı: Fındığı Fiskobirlik alsın !

​CHP Milletvekili Tığlı: Fındığı Fiskobirlik alsın !

​CHP Milletvekili Tığlı: Fındığı Fiskobirlik alsın !
Ekonomi
G.Tarihi: 25.07.2019 02:47
1083 Okunma
0
CHP Milletvekili Tığlı: Fındığı Fiskobirlik alsın !

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Ülkemizin yetkili makamları tarafından henüz açıklanmayan fındıkta rekoltesinin rekor seviyelerde ulaştığı (!) ABD’de yapılan Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) Kongresi’nde dile getirilmişti. Ortaya atılan bu komik açıklamalar, fındık piyasasının üretici aleyhine manipüle edilme çabaları her geçen gün artmakta ve piyasanın fındık ihracatçısı olan tekellerin beklentilerine göre dizayn edildiği görülmektedir” dedi.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden yapılacak fındık destekleme alımlarına geç başlanılması ve düşük açıklanan fındık taban fiyatları hem fındık tekellerinin ekmeğine yağ sürmüş hem de fiyatların düşük seyretmesine neden olmuştur diye sözlerine devam eden Tığlı, biliyorsunuz geçen yıl fındık alımları 1 Kasım 2018 tarihinde başlamıştı. Geçen yıl yaşanan bu hataya bu yıl tekrar düşülmemesi için 2019 yılı için yapılacak destekleme alımının bir an önce açıklanması gerektiğini” ifade etmek istiyorum dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri