Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi

Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi

Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi
Ekonomi
G.Tarihi: 06.03.2017 20:46
1582 Okunma
0
Giresun’da uygulanmaya başlanılan ‘Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi’ hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu açıklamayı yapmıştır: 

“İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün, Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DOKAP) sunmuş olduğu ‘Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi’ Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilerek 2016-2017 yılı yatırım programı kapsamına alınmıştır.DOKAP tarafından finanse edilecek olan 2 milyon 500 bin TL bütçeli bu proje, İl Müdürlüğümüz ile Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa yürütülecektir.

Projenin amacı; Giresun ilinde çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalitesinin artırılması ve marka değer oluşturularak üretimin teşvik edilmesidir.

Sözleşme imzalanarak süt alımı yapılacak olan çiftçilerimiz için, üretim miktarına uygun kapasitede tanklar konularak Dereli, Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde kurulacak olan süt toplama merkezlerinde sütler toplanacak,hijyen ve soğuk zincir bozulmadan muhafazası sağlanacaktır. İşletmelerden süt alım esnasında önce numune alınarakanalizleri yapılacaktır. Bu şekilde Türk Gıda Kodeksinde belirtilen standartta elde edilen kaliteli sütün, daha yüksek birim fiyattan satışı sağlanacak ve üreticilerin sattıkları süt miktarı ile elde ettikleri toplam gelir artmış olacaktır.

Projenin ilk yılını içeren faaliyet takvimi kapsamındaİl Müdürlüğümüz tarafından;75 adet 500 lt’lik Süt Soğutma Tankı,   5 adet 850 lt’lik Süt Soğutma Tankı, 5 adet 1000 lt’lik Süt Soğutma Tankı, 2 adet 2000’lt’lik Araç Üstü Süt Toplama Tankı, 3 adet Santrifüj Pompası, 1 adet 125 kva Jeneratör, 2 adet  Somatik Hücre Sayım Cihazı, 5 adet Refraktometre, 4 adet Ph metre ve 2 adet Ultrasonik Süt Analiz Cihazı tedarik edilmiştir. Bu teknik cihaz ve malzemeler İl Müdürlüğümüzün kontrolündedaha önceden belirlenen noktalara yerleştirilmek üzere, proje paydaşlarından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim edilmiştir.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri