DESTEK 5 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE

DESTEK 5 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE

DESTEK 5 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE
Ekonomi
G.Tarihi: 18.10.2016 12:42
7922 Okunma
0
DESTEK 5 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE
Hükümetin Ağustos 2009'da başlattığı "Yeni Fındık Stratejisi" kapsamında bugüne kadar fındık üreticisine yaptığı ödeme 5 milyar liranın üzerinde.
Alan Bazlı Geli̇r Desteği̇ Ödemesi̇’nden yararlanmak isteyen fındık üreticilerinin 30 Aralık 2016 gününe kadar ilgili kurumlara başvurmaları gerekiyor.
Fındık üretici belgesine sahip kişilere 2016 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.
2017 yılı içerisinde yapılacak ödemelerden faydalanmak isteyen üreticilerin 30 Aralık 2016 tarihine kadar il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.
2016 üretim yılında çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) ve fındık kayıt sistemine (FKS) kayıtlarını yaptırmış veya güncelleştirmiş kişiler desteklemeden yararlanabilecek.
Geçtiğimiz yıllarda başvuru tarihlerini kaçıran üreticiler bu ödemeden faydalanamadı. Aynı şekilde bu senede başvuru yapmayanlar bu ödemeden faydalanamayacak. Üreticilerin yapmaları gereken şey bağlı bulundukları tarım müdürlüklerine bizzat giderek başvuru yapmalarıdır. Bu tarihi geçirenler bu destekten faydalanamayacak. 
2009 yılından bu yana devam eden destekleme ödemesiyle ilgili geçtiğimiz ay desteğin devamı yönünde hükümet bir karar aldı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Bu destekleme bölgemiz için son derece önemli olup, üreticilerimizin de vazgeçemeyeceği bir devlet desteği halini almıştır. İnşallah bundan sonrada aynı desteğin devam etmesini arzu ediyoruz. Biz ziraat odaları olarak üreticilerimizin bu desteklemeyi kaçırmamaları için gerek SMS gerekse mail yoluyla üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Amacımız, hiçbir üreticimizin mağdur olmamasını sağlamak. Alan bazlı gelir desteği̇ ödemesinden yararlanmak isteyen fındık üreticilerimizin 30 Aralık 2016 gününe kadar ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri