DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI GÖREV BAŞINDA

DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI GÖREV BAŞINDA

DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI GÖREV BAŞINDA
Ekonomi
895 Okunma
0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den bilgi aldı.

Erdoğan, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile AFAD Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu da, kuvvetli sağanak, sel ve toprak kaymasının en fazla etkilendiği Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde incelemelerde bulundu

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yardımcısı Metin, şiddetli yağışın çarşamba gece saatlerinde başladığını ve perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıksız devam ettiğini anımsattı.

Şiddetli yağış sebebiyle Düzce'de 3 ilçeye bağlı 124 köyde sel felaketi yaşandığını vurgulayan Metin, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetleriyle alakalı zararların giderilmesi noktasında 16 ekip oluşturduk. Onlar çalışmalarına devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımız Pakdemirli'ye verdiği talimatlar doğrultusunda da inşallah hiçbir mağduriyet oluşturmadan bu zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek çalışmaları en kısa sürede neticelendireceğiz. Aynı zamanda borçlanmalarıyla alakalı, ertelemeyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var ama onun dışında odaklandığımız iş, 7 kaybımızın bulunması. İnşallah onların en kısa sürede bulunması noktasında bütün kurumlarımızla beraber görev başındayız."

"UMARIM BİR AN ÖNCE KENDİLERİNE ULAŞABİLİRİZ "

AFAD Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu da dün öğle saatlerinde 7 vatandaşın kayıp olduğu bilgisinin ulaştığını kaydederek, "Öncelikle bu kayıplarımızın bulunması için bütün dere boyunca arama faaliyeti devam ediyor. Umarım bir an önce kendilerine ulaşabiliriz." dedi.

Arkasından da birçok kuruluşla hasar tespit, zarar tespit ve hayatı normalleştirme süreci olacağını aktaran Güllüoğlu, "Sizler de şahitsiniz, esasen küçük akan bir dere etrafta çok yoğun yağışla birlikte yıkıma sebep oluşturdu. Umarım bir daha tekrarlanmaz. Umarım kayıplarımızı en kısa sürede buluruz." diye konuştu. 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri