Eğitim Camiası “Kovid–19 İle Mücadelede Biz De Varız” Dedi

Eğitim Camiası “Kovid–19 İle Mücadelede Biz De Varız” Dedi Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın başkanlığında oluşturulan “Vefa Sosyal Destek” grupları vatandaşların isteklerini karşılamaya devam ediyor.

Eğitim Camiası “Kovid–19 İle Mücadelede Biz De Varız” Dedi
Ekonomi
G.Tarihi: 09.04.2020 06:48
3148 Okunma
0
Eğitim Camiası “Kovid–19 İle Mücadelede Biz De Varız” Dedi

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın başkanlığında oluşturulan “Vefa Sosyal Destek” grupları vatandaşların isteklerini karşılamaya devam ediyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları da destek veriyor.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) tarafından, Giresun Valiliği’nin onayı ile oluşturulan Kovid-19 İl MEM Vefa Komisyonu, İl Merkezinde bulunan okulların da katılımıyla bir bağış kampanyası düzenledi.

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun öncülüğündeki Giresun maarif ordusu, Merkez ilçede bulunan okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlerle birlikte Kovid-19 salgını kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılmak üzere 31 Mart Salı günü başlatılan bağış kampanyası ile 24 saat içerisinde, muhteviyatında; 2 kg Pirinç, 2 kg Bulgur, 2 kg Mercimek, 1 kg Nohut, 1 kg Kuru fasulye, 1 kg Toz şeker, 1 kg Çay, 2 litre Sıvı yağ, 2 paket Makarna (500 gr), 1 paket Tel şehriye (500 gr), 1 kg Un, 1 paket Tuz (750 gr), 2 paket Hazır çorba, 1 kavanoz Reçel (380 gr) ve1 kg Zeytin olmak üzere 15 kalem ürün bulunan 743 koli gıda malzemesi topladı.

31 Mart Salı günü, gönüllülük esasına göre başlatılan bağış kampanyasına eğitim çalışanlarının verdiği destekle 1 Nisan Çarşamba gününe kadar toparlanan 743 koli yardım malzemesi, depolandığı Giresun Sosyal Bilimler Lisesinde, 2 Nisan Perşembe günü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın da katılımıyla,  Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kenan Yılmaz’a teslim edildi.

Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınması gereken önlemlerin başında gelen "Sosyal Mesafe" kuralına dikkat edilirek gerçekleştirilen yardım paketlerinin teslimi sırasında kısa bir açıklama yapan Vali Harun Sarıfakıoğulları, ülkemizin her yerinde olduğu gibi Giresun’da da koronavirüsle mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayarak, bu tür faaliyetlerin devlet-millet birlikteliğini ve yardımseverliğimizi göstermesi bakımından önemli olduğuna dikkat çekti.

Vali Sarıfakıoğulları, devletin milletinin, milletin ise devletin yanında olmaya devam edeceğine vurgu yaparak “İçinde bulunduğumuz zor süreci Allah’ın izniyle, birlik ve beraberlik içerisinde, resmi makamlarca alınan kararlara uyarak hep birlikte atlatacağız. Alınan önlemlerin vatandaşlarımızın sağlığı için olduğunun bilinciyle hareket edilmesi ve mutlaka uyulması ve de titizlikle uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte, bugün burada görüldüğü gibi birlik ve beraberlikle, el ele vererek, desteğe muhtaç Giresunlu hemşerilerimizi de yalnız bırakmayacağız. ” dedi.

Vali Sarıfakıoğulları, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere düzenlenen bağış kampanyası organizasyonunun gerçekleştirilmesine öncülük eden İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl MEM Vefa Grubu ile emeği ve katkısı bulunan yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

Destek çağrısının eğitim camiasında hızlı bir şekilde karşılık bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kampanya destek veren tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederek, birlik ve beraberlikle her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine Giresun Valiliğince oluşturulan “Vefa Sosyal Destek” grupları, Giresun’un dört bir yanında “evde kal” çağrısına uyanların yardımına koşuyor. Çalışmalar kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Valilik, kaymakamlıklar ve belediyelerin destek verdiği çalışmayla, 112, 155 ve 156 numaralı hatları arayan vatandaşların talepleri; emniyet güçleri, din görevlileri, zabıta ekipleri ve ilgili diğer kamu görevlilerince yerine getiriliyor.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri