Elektrikteki Soyguna Vatandaşın Sesi Çıkmıyor

Elektrikteki Soyguna Vatandaşın Sesi Çıkmıyor

Elektrikteki Soyguna Vatandaşın Sesi Çıkmıyor
Ekonomi
G.Tarihi: 25.10.2016 16:41
2265 Okunma
1
Türkiye’de uzun bir süre eleştiri konusu olan elektrik faturalarındaki yüksek fiyatlar, son dönemde vatandaşın gündeminden çıkmışa benziyor.
Ülkemizde su, telefon ve doğalgaz vs. faturalarında olduğu gibi elektrik faturalarında da mağdur edilen vatandaşlarımız, haksız bir şekilde kesilen yüksek elektrik faturalarını artık sorgulamadan ödüyor.
Neredeyse harcadığı elektriğin 2 katı kadar parayı devlete ya da özel elektrik şirketlerine ödeyen vatandaşlarımızın bu tutumu, mevcut durumdan memnun olan devletin ya da özel şirketlerin işlettiği elektrik kurumlarını bir hayli memnun ediyor.

2016 yılının Ocak ayında ödenen bir faturayı örnek aldığımızda vatandaşın cebindeki paranın nasıl gasp edildiği daha açık bir şekilde gözüküyor. Örnek elektrik faturamızda vatandaş 38 Lira 91 Kuruş’luk elektrik harcamış. Ancak bu fatura için ödediği paraya baktığımızda inanılmaz bir fark görüyoruz. Fatura çeşitli eklemelerle 73 Lira 70 Kuruş’a çıkıyor. Peki bu fatura bedelini neredeyse 2 katı fiyatına çıkartıp vatandaşa gönderenler bunu nasıl başarıyor?!...

Diğer birçok faturada olduğu gibi, ‘şu bedeli, bu bedeli, o bedeli vs…’ adı altında vatandaş resmen soyuluyor. Bu faturada da aynı durumu görüyoruz. Elektrik kurumu; vatandaşa harcadığı 38 Lira 91 Kuruş’luk elektriği, vatandaşın evine kablolarla ulaştırdığı için 20 Lira 50 Kuruş ek ödeme yazmış. Bunun adını da; ‘Dağıtım Bedeli’ koymuş. Ne kadar çok elektrik harcarsanız bu bedel o kadar artıyor. Vatandaştan alınan bu ekstra ödeme yetmemiş, ‘Enerji Fonu’ adında ne iş yaptığını bilmediğimiz bir kurum 0 Lira 39 Kuruş faturaya ekleme yapmış. 39 Kuruş’u az görmeyin. Türkiye’de milyonlarca elektrik kullanıcısını düşünürsek, bu küçücük bedel her ay milyonlarca Lira demek olur ki; bu da her ay ayrı bir servet demek.

Bu da yetmemiş TRT’de; ‘Herkes bir şey koparıyor. Bari ben de ne koparsam kârdır’ demiş ve bu faturaya 0 Lira 78 Kuruş ekleme yapmış. Bu 78 Kuruş’u da 39 Kuruş gibi düşünmemiz lazım…

Bitti mi? Hayır! Elektrik dağıtımıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan Belediye de pastadan kendine ayrılan miktarı almış. ‘Belediye Tüketim Vergisi’ adı altında bu faturada gözüken ödeme ise 1 Lira 95 Kuruş.

Hazır vatandaşın cebindeki parayı almaya başlamışken Devlet, KDV’yi de unutmamış. Tam tamına 11 Lira 25 Kuruş da KDV eklenen fatura 38 Lira 91 Kuruş’tan; 73 Lira 70 Kuruş’a yükselmiş oldu.

Artık vatandaşın yapması gereken, faturada yazan bedelin yarısı kadar harcadığı elektriğin parasını 2 katı olarak ve hiç sesini çıkarmadan ödemek. Aynen ‘Kayıp-Kaçak Bedeli’ni, faturasını düzenli ödeyen vatandaşın sırtına tekrar yüklediklerinde olduğu gibi…

kaynak:http://www.kerasushaber.net/haber/turkiye_1/elektrikteki-soyguna-vatandasin-sesi-cikmiyor/9994.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hasan somuncuoglu7 yıl önce
vatandaşın sesi çıkmazsa gökten ne yağarsa yer kabul ediyor . kar eden şirketler karından vatandaşa paymi veriyor da şebekesine sahip çıkamıyor fatura zalim tarafından mazlum kesiliyor kayıp kaçak basit önlemlerle telafi edile bilinir olduğu halde bu yolda hiç bir gayeret yapılmıyor yazıklar olsun

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri