EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜYOR

EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜYOR

EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜYOR
Ekonomi
G.Tarihi: 27.06.2016 03:45
8682 Okunma
1
SGK'DAN SEVİNDİREN HABER
Erken Emeklilik Yaş Sınırı Düşüyor Milyonlarca kişiye tanınan yıpranma hakkından yararlanmak için en az 3600 gün çalışma şartı SGK'nın üzerinde çalışmaları tamamladığı yeni bir taslakla esnetiliyor. Yeni düzenleme ile isteyenler daha erken emekli olabilecek...
Emeklilik sistemi yine bazı değişikliklerle gündeme gelecek .Çalışanların en önemli problemlerinden biri de kendilerine tanınan 3600 gün çalışma şartı. Pek çok çalışan bu süreyi tamamlayamadığı için erken emekli olamıyor.

Bu çalışma şartı çoğu kimse tarafından eleştiriliyor ve esnetilmesi gerektiği söyleniyordu. Milyonlarca işçi yıpranma payının uygun koşullara çekilmesi gerektiğini iddia ediyordu.

Yeni sistemle işçilerin 2008 senesinden önceki çalışma süreleri de yıpranma payı hesaplamasına dahil edilecek. Söz konusu değişiklik hayata geçerse çalışanların beklenenden 2.5 sene erken emekliliğe kavuşması söz kavuşmuş olacak. Bu iyileştirme ile örnek verecek olursak 54 yaşında emekli olması hesaplanan çalışan bu hakkın kendisine tanınmasıyla 51.5 yaşında emekli olacak.

Hali hazırdaki emeklilik sisteminde yıpranma payı herkesi kapsamıyor.10 Yıllık çalışma koşuluyla emniyet görevlileri ,madenciler,su altında görevini icra edenler, mit üyeleri basın mensupları ,demir-çelik işçileri erken emekliliğe yıpranma payından daha erken kavuşabiliyor. Ama 9 yıl çalışanlar bile bu 10 yıl şartını taşımadıkları için erken emekli olamıyorlar.

Diğer yandan söz konusu yıpranma payından faydalananlar bir avantaja daha kavuşuyor.Şöyle ki böyle durumda olan işçiler her 360 çalışma günü için fiili hizmet zammı veriliyor .Bu çok önemli. Çünkü maaşlarını yıpranma payından dolayı daha çok alan işçiler emekli olduklarında da daha fazla maaş alacaklar. Yani çalışılan sürede alınan yüksek maaş emekli olunca da yüksek emekli maaşı demek.

Değişiklik hayat geçirilirse işçiler bir taşla iki kuş vurmuş olacak.
Kaynak:http://www.haberolgu.com/haber/946/sgkdan-sevindiren-haber.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri