Et fiyatlarından kimse memnun değil

Et fiyatlarından kimse memnun değil

Et fiyatlarından kimse memnun değil
Ekonomi
G.Tarihi: 28.03.2016 16:19
1882 Okunma
0
Et fiyatlarından kimse memnun değil
Bir süre önce yapılan artış ile kemikli et 25 liradan 30 liraya, kemiksiz et 30 liradan 35 liraya, et sote ve kuşbaşı ise 33 liradan 40 liraya çıkartılmıştı.
Vatandaşlar, ”Zaten et alamıyorduk, yapılan zamdan sonra daha da zorlanıyoruz” şeklinde konuştular. Eynesil’de 27 yıldır kasaplık yapan Ahmet Ergin zam olsa da olmasa da kasapların işlerinin geçen yıllara oranla düştüğün belirtti. Özellikle Eynesil gibi nüfusu az olan yerlerde satışların az olduğunu, zamların ise satışların düşmesinde etken olduğunu belirten Ergin, “Bundan 15–20 yıl önce sattığımız etin şu anda onda birini bile satamıyoruz. Nüfus düştü. Vatandaşın alım gücü azaldı. Canlı hayvan alımlarını nakit yapıyoruz, etin büyük bir kısmını ise veresiye veriyoruz. Ete zam olsa da olmasa da müşterimiz hep aynı zaten. Eti alabilen her ne olursa olsun alıyor, alamayan ise zaten alamıyor. Fakat bu alabilen kesimde de azalmalar başladı. Önceleri Bölgemizde et fiyatları düşük olduğu için, başka bölgelere et satıyorduk. Şimdi ise fiyatlar neredeyse İstanbul fiyatlarına yaklaştı. Buda satışlarımızı olumsuz yönde etkiledi.” dedi. Kasap Ahmet Ergin ilk elden canlı hayvan alamadıklarını da belirterek, “Bu nedenle bizim fiyatlara müdahale şansımız yok. Fiyatların düşmesi için yetkililerin hayvan ithalatını serbest bırakmaları, yem fiyatlarının ve etteki KDV oranının da düşürülmesi gerekir. Aksi halde kendiliğinden fiyatların düşeceğini sanmıyorum” dedi.  AHMET  CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri