FINDIK FABRİKALARINDA KADINLARA İSTİHDAM!

Fındık Fabrikalarında Kadınlara Istihdam!

FINDIK FABRİKALARINDA KADINLARA İSTİHDAM!
Ekonomi
G.Tarihi: 08.05.2020 13:22
2653 Okunma
0
Fındık Fabrikalarında Kadınlara Istihdam!

Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinden biri olan fındığın kırıldığı ve işlendiği fabrikalarda yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağlanıyor…

Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan ve özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi halkının yaşam kaynağı olarak bilinen fındığın kırıldığı ve işlendiği fabrikalarda, çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağlandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç, fındığın Doğu Karadeniz Bölgesi’nde daha yaygın olduğunu, bunun da nedeninin bölgenin arazi yapısının fındık tarımına müsait olduğunu belirterek, bölgede özellikle Ordu, Giresun, Trabzon ve Düzce’de (Batı Karadeniz) fındık üretimi yapıldığını söylerken; söz konusu bölgede hemen hemen her ailenin fındıktan bir şeklide geliri olduğunu bildirdi. “Fındık; tüccar, manav ve mevsimlik işçilerin yanı sıra yılın 12 ayı fabrikalarda sigortalı istihdam edilen işçilere de gelir kapısı oluyor” diyen Sevinç, fındığın bölge ve ülke ekonomisine çok ciddi katkıları olduğunun altını çizdi.

Bölgede faaliyet gösteren fındık kırma ve işleme fabrikalarında yüzde 97’si kadın olmak üzere yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağlandığını bildiren ve bu ürünün özellikle kadın istihdamına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, “Bölgede fındık üretiminin artmasıyla fabrikalarda istihdam edilecek işçi sayısı da artacaktır. Halen mevcut fabrikalarda istihdam edilen 25 bin kişiyi aileleri ile düşünürsek, yaklaşık 100 bin kişi bu sektörden doğrudan olumlu şekilde etkilenmektedir. Fındık, bölgemiz adına son derece kıymetli bir üründür. Karadeniz ekonomisini sürekli canlı tutan ve halkın en önemli geçim kaynağı olan fındık, bölge halkının olmazsa olmazıdır” dedi ve birlik olarak sektöre istihdam konusunda her türlü desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.

Haber:Mahmut BORA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri