FINDIK FİYATI YÜKSELİŞE GEÇTİ

FINDIK FİYATI YÜKSELİŞE GEÇTİ

FINDIK FİYATI YÜKSELİŞE GEÇTİ
Ekonomi
G.Tarihi: 10.09.2016 11:24
24164 Okunma
0
Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, fındık fiyatının yeni haftaya yeniden toparlanarak girdiğini ifade ederek, sert düşüş yaşayan fındık fiyatının yeniden toparlanarak yükseliş eğilimine geçtiğini belirtti.

Giresun'da, serbest piyasada fındık fiyatı yeniden yükselişe geçerek yeni haftaya 15 liradan başladı.
Geçen hafta piyasada kendilerinin de anlamadığı nedenlerden dolayı sert düşüşler yaşandığını ifade eden Karan, "Bir hafta önce 16 liraya kadar çıkan rakam, nedendir bilemiyoruz 13 lira seviyesine kadar inmişti. Bu hafta ise fiyat yeniden toparlandı ve bugün serbest piyasada fındık 15 liradan işlem görüyor" dedi.
Karan, ilerleyen günler için fiyat konusunda tahmin yapmanın şu andaki duruma göre mümkün olmadığını kaydederek, "Şimdiden 'gelecek günlerde fiyat şu olur ya da buraya kadar çıkar' demek mümkün değil. Henüz fiyat tam anlamıyla yerli yerine oturmuş değil. Ciddi dalgalanma süreci yaşanıyor. Bir iniyor, bir çıkıyor." diye konuştu.
Serbest piyasada fiyatı üreticinin belirleyeceğini belirten Karan, şunları kaydetti:
"Üretici, ürününe sahip çıkar, emanete bırakmaz ya da pazara indirmezse fındık fiyatı yüksek seviyelerde olacaktır. Tam tersi durumda pazara fazla miktarda ürün iner ya da emanete bırakılırsa normal olarak pazarda fiyat düşecektir. Biz üreticilerden yüksek fiyat beklentilerinin oluşması için ürünlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Kafalarındaki rakama göre hareket etmeliler."
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri