FINDIK FİYATINDA 15 TL BEKLENTİSİ

GİRESUN FINDIK FİYATI

FINDIK FİYATINDA 15 TL BEKLENTİSİ
Ekonomi
G.Tarihi: 07.10.2016 22:24
2222 Okunma
0
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık fiyatında yaşanan düşüşün üreticileri üzdüğünü söyledi.
Soydan, sezonun en az 15 lira seviyelerinde olması beklentisi içerisinde olduklarını belirterek, “Üretici fındık fiyatındaki düşüşten paniklemedi. Üretici kamuoyunu ve fiyatları en iyi şekilde takip ediyor. Üretici sonuna kadar sabrını zorlayacak" dedi.
Fındık üreticileri, istedikleri fiyatın oluşması için ürünlerini sabırla bekletiyor.
Karadeniz'in önemli tarımsal ürünlerinin başında gelen fındık, ağustos ayında hasat edildi. Bazı üreticiler, ihtiyaçları doğrultusunda ürününün belli bölümünü sattı. Ancak üreticilerin büyük bir bölümü, fındıkta yaşanan düşük fiyatlar nedeniyle ürününü bekletiyor. 
Fındığın 12 lira seviyelerinde işlem görmesi çiftçiyi memnun etmezken, üreticiler tarafından fiyatların 15 lira civarında olana kadar sabır göstermesi bekleniyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, yaptığı açıklamada, fındık fiyatında yaşanan düşüşün üreticileri üzdüğünü söyledi.
Bölge ekonomisinin önemli ürünü olan fındıkta fiyatların yükselmesi beklenirken, düşük rakamlarda seyrettiğini belirten Soydan, "Fındık rekoltesinin düşük olması nedeniyle bu sezonun maliyetlerinin de yüksek olduğunu biliyoruz. Ama sezonun gerçekten en az 15 lira seviyelerinde olması beklentisi içerisindeyiz. Özellikle kurban bayramından sonra fındık fiyatlarının tekrar 15 lira seviyelerine geleceğini düşündük. Çünkü bayramdan 15 ya da 20 gün önce fındık fiyatı 15 lira seviyesine çıktı ama şu andaki borsa rakamları 12 lira." dedi.
Soydan, fındık üreticisinin fiyat konusunda beklenti içerisinde olduğuna dikkati çekerek, "Şunu görüyoruz, fındıkta halan daha oyun devam ediyor. Geçen sene aralık ayından başlayan fiyatla ilgili oyunlar, aynen devam ediyor. Fındıktaki sıkıntıların, fiyat istikrarsızlığının önüne geçilmeli. Çünkü üreticinin şu anda sabrı bitiyor. Kamuoyu bundan dolayı çok rahatsız. Bundan dolayı fiyatlardaki oyunun artık bitmesi gerekiyor. Fındık fiyatlarının en az 15 lira seviyesine gelmesini sonuna kadar bekleyeceğiz." diye konuştu.
Üreticinin, beklediği fiyatlara gelene kadar fındığını satmayacağını belirten Soydan, "Üretici fındık fiyatındaki düşüşten paniklemedi. Üretici kamuoyunu ve fiyatları en iyi şekilde takip ediyor. Üretici sonuna kadar sabrını zorlayacak. Halen daha bu direncini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri