Fındık üreticisinin umudu destek ödemesi

fındık üreticisinin umudu destek ödemesi

Fındık üreticisinin umudu destek ödemesi
Ekonomi
G.Tarihi: 02.05.2016 23:44
2030 Okunma
0
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan "Yaklaşık bir ay içerisinde ödenecek fındıkta alan bazlı destek ödemesi, adeta üreticilerimizin imdadına yetişecek ve nefes aldıracak" dedi.
Serbest piyasada 8 lira seviyelerinden işlem gören fındığın üreticisi, umudunu yaklaşık bir ay içerisinde ödenmesi beklenen alan bazlı destek ödemesine bağladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 aydır serbest piyasada fındık fiyatının istedikleri seviyelerde olmadığını belirterek, "Bundan dolayı üreticilerimizin büyük kısmı mağdur ve zararda" dedi.
Fındık fiyatının serbest piyasada bir türlü yükselmediğini dile getiren Soydan, "Mayıs ayına da 8 lira seviyelerinden başlayarak işlem gören fındık, bize hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Maalesef bir kesim fındık fiyatının yükselmesine engel oluyor gibi, fiyatlar bir türlü yükselmiyor. Artık biz de bu duruma anlam veremiyoruz" diye konuştu.
Soydan, her şeye rağmen fiyatların ilerleyen günlerde yükselmesini tahmin ettiklerini vurgulayarak, "Bu konuda beklentilerimiz sürüyor. İnşallah daha fazla gecikmeden bu üreticinin alın teri teslim edilir." ifadesini kullandı.
Üretici destekleme ödemesini bekliyor
Binlerce üreticinin mayıs ayı sonu ya da haziran ayının ilk haftasında ödenmesi planlanan alan bazlı destek ödemesini beklediğini kaydeden Soydan, "Üreticilerimize bu yıl dekar başı 170 lira ödenecek. Yaklaşık bir ay içerisinde ödenecek fındıkta alan bazlı destek ödemesi, adeta üreticilerimizin imdadına yetişecek ve nefes aldıracak. Üreticiler olarak bu ödemeyi dört gözle bekliyoruz." dedi.
Ordu'da 120 bin, toplamda ise yaklaşık 400 bin fındık üreticisinin bu destekten faydalanabileceğine işaret eden Soydan, "Bu konuda üreticilerimizin yanında olan hükümetimize çok teşekkür ederiz. Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesi bütün üreticilerimizi memnun etmiştir. Destek ödemelerinin önümüzdeki yıllarda da sürecek olması üreticilerimiz adına çok güzel" diye konuştu.
Soydan, bir ay içerisinde ödenmesi planlanan parayla üreticilerin bahçe bakımlarını yapacağını ve genel ihtiyaçlarını karşılayacağını sözlerine ekledi. AA

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri