Fırın Denetimleri Devam Ediyor

Fırın Denetimleri Devam Ediyor

Fırın Denetimleri Devam Ediyor
Ekonomi
G.Tarihi: 31.01.2021 15:37
1869 Okunma
0
Fırın Denetimleri Devam Ediyor

Tüm dünyada ve ülkemizde görülen Kovid-19 salgını sebebiyle halkımızın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını azaltmaya yönelik olarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, İl Tarım ve Orman  Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizce, Giresun genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üreten işyerlerinde denetimlere hız verilmiş olup, yapılan denetimlerde fırın ve unlu mamul üreten işyerlerinde ruhsat ve izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları ve ekmek gramajı kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca işletme sahibi ve çalışanları; gıda güvenliği, personel hijyeni ve Kovid-19'a karşı alınması gereken genel korunma önlemleri konusunda bilgilendirilmektedir.

Piyasaya arz edilen ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında ürünlerin tüketiciler tarafından doğrudan alınmasını engellemeye yönelik bazı tedbirler alınmıştır. Pazar manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışının yapılmaması uygulamasına geçilmiştir. Daha sonra piyasaya arz edilen ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicilerin doğrudan almasına engellemeye yönelik tedbirlere devam edilmiş, pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda seyyar araçlarda sadece ambalajlı olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışına izin verilmiştir. Bakanlığımızca alınan bu tedbirlere uyulup uyulmadığının kontrolleri de yapılmaktadır.

Bu kapsamda bugüne kadar İlimiz genelinde toplam 299 fırında 433 denetim, 107 unlu mamul üreten işletmelerde 127 denetim yapılmış olup iki işletmeye idari para cezası uygulanmıştır. Bazı işletmelerde görülen eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiş olup süre sonunda işletmelere tekrar gidilerek gerekli kontroller yapılmaktadır. Ayrıca Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikayet bildirimleri ile ilgili denetimler hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekte, gerektiğinde numune alınmakta ve yapılan işlemlerin sonuçları ile ilgili olarak başvuru sahipleri bilgilendirilmektedir.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri