Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı..

​Okullarda "Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi

Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı..
Ekonomi
G.Tarihi: 05.05.2019 05:45
898 Okunma
0
Okullarda "Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi

Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan " Okullarda gıda güvenirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda, ortaöğretim çağındaki öğrencilerimizin "Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve doğru davranışların geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 2018-2019 bahar dönemine ait olmak üzere, Giresun merkez ve ilçelerimizdeki ilk ve ortaokullarda eğitimler verilmiştir.

Okul çağındaki çocuklar arasında bilinçli besin tüketimi konusunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu konuda olumsuz davranışların azaltılması için eğitimin olması gerekmektedir. Günümüzde çocuklar çok erken yaştan itibaren birer tüketici olmaya başlamaktadır. Birçok etken onların tüketim alışkanlıklarını etkilemektedir.

Öğrencilerimize verilen eğitimlerde çocukların gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, beslenme çantası kullanımı, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, fırından ekmek-simit  alırken dikkat edilmesi gerekenler (unlu mamul-eldiven-para ilişkisi), gıda israfı ve açlıkla ilişkisi hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir.  Bu kapsamda Giresun'da 1200 öğrenciye "bilinçli gıda tüketimi, hijyen, gıda alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sağlıklı beslenme" gibi konularda gerekli bilgiler verildi.

Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlerimize  okullarımızda devam edilecektir.



Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri