GİRESUN ÇİFTÇİSİNE BÜYÜK DESTEK!

GİRESUN ÇİFTÇİSİNE BÜYÜK DESTEK!

GİRESUN ÇİFTÇİSİNE BÜYÜK DESTEK!
Ekonomi
G.Tarihi: 30.05.2016 08:51
2805 Okunma
0
GİRESUN ÇİFTÇİSİNE BÜYÜK DESTEK!
Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Üyelerine 5 Milyon Türk Lirası destekleme ödemiştir.
Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Talat Çetiner, 2015 yılı Anaç Sığır Desteklemesi için yaklaşık 5 milyon liranın üyelerin hesaplarına yatırıldığını bildirdi.
Çetiner, geçmiş yıllara nazaran bu yıl desteme den faydalanan çiftçi sayısında ve destekleme miktarın da çok fazla artış olmasının çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
“SUNİ TOHUMLAMA DESTEĞİ ARTMIŞTIR”
2014 yılında yaklaşık dört bin üyenin desteklemeden faydalandığını, 2015 yılında ise altı bin üyenin desteklemeden faydalandığını belirten Çetiner, Birliğin suni tohumlama ve küpeleme çalışmasında başarılı olmasının çok etkili olduğunu belirterek  “Desteklemeler her yıl olduğu gibi artmaya devam etmiş olup 2012 yılında da 1 milyon lira iken 2013 yılında 1 milyon 700 bin lira, 2014 yılında 3 milyon liraya çıkmıştır.  2015 yılı ise anaç sığır desteklemesi olarak yaklaşık 5 milyon lira 10 Mayıs 2016 da üyelerin hesabına yatırılmıştır. 2015 yılı desteklemesi henüz ödenmeyen buzağı desteklemesi de dâhil edildiğinde 6 milyon lirayı geçmiştir. Birlik olarak desteklemeden kesilmek üzere veresiye suni tohumlama yapılması projemize üyelerimiz yoğun ilgi gösterdiğinden Giresun’ da önceki yıllarda 5-8 bin arası olan suni tohumlama 2015 yılında yaklaşık 15 bini Birliğimiz tarafından olmak üzere toplamda 20 bini geçmiştir. Suni tohumlama sayısındaki artışa bağlı olarak da destekleme bir önceki yıla göre iki kat artarak yaklaşık 6 milyon liraya çıkmıştır” dedi.
BEDAVA KÜPE
Çetiner yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteklemelerde değişiklik yapmış, anaç sığır desteklemesi ile buzağı desteklemesi birleştirilmiştir. Buzağılara programlı aşıları tamamlanmak kaydıyla 4 ay ve üzeri buzağılara bireysel müracaat edenler ve süt üreticileri birliği aracılığı ile müracaat edenlere 350 TL, Birliğimize üye olanlara ise soy kütüğü desteği olarak 500 TL ve 50 TL döl kontrol farkı alanlara ise 550 TL olarak ödenecektir.
Ayrıca söz konusu desteklemeler artık Birlik üyesi olsun ya da olmasın doğrudan yetiştiricinin hesabına yatırılacaktır. 2016 yılı desteklemeleri yetiştiricilerin hesabına yatırılacağından Birliğimiz desteklemeden kesilmek üzere veresiye suni tohumlama yapmayı da bırakmış olup üyelerimiz peşin olarak yol parası hariç 50 TL’den başlayan fiyatlarla suni tohumlama yaptırabilirler.
Birliğimiz sekiz bine yakın üyesi olan, Giresun ilinde bütün ilçelere suni tohumlama hizmeti veren tek Birlik’ tir. Birliğimiz Karadeniz Bölgesinde en son kurulan Birliklerden biri olmasına rağmen 11 şube 17 hizmet aracı ve 28 personel ile Karadeniz Bölgesinde en fazla şubesi, personeli ve hizmet aracı olan Birliktir. Ayrıca Birliğimiz suni tohumlama haricinde il geneli bütün çiftçilerin buzağılarına bedava küpe takma ta olup sadece Tarım İl Müdürlüğü’ne ödenen elli kuruş pasaport parasını almaktadır. Türkiye’de bedava küpe takan başka hiçbir kurum ya da kuruluş yoktur. Birliğimiz 240 üyesine ücretsiz tarımsal danışmanlık hizmeti vermektedir. Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerinde de süt toplamaya başlamıştır. Biz gecemizi gündüzümüze kattık Giresun hayvancılığının gelişmesi için üyelerimize çok güzel hizmetler verdik ve vermeye devam edeceğiz.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri