​Giresun’da ÇATAK Projesi Desteklemeleri

​Giresun’da ÇATAK Projesi Desteklemeleri

​Giresun’da ÇATAK Projesi Desteklemeleri
Ekonomi
G.Tarihi: 27.01.2020 12:19
2049 Okunma
0
Giresun’da ÇATAK Projesi Desteklemeleri
 
Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı kapsamında; toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik koruma programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi amaçlanmıştır.
 
Giresun’da 2015 yılında başlayıp 2019 yılı ile devam eden proje kapsamında; Espiye, Keşap ve Şebinkarahisar ilçelerimizde hassas bölge olarak belirlenen köylerde Çevre Dostu Tarım Teknikleri ve Kültürel Uygulamalardan 3. kategoride  Keşap ve Espiye’de Organik Tarım veya İyi Tarım Uygulamaları ile kireç veya  ahır - çiftlik gübresi uygulaması yapılmış ayrıca  2. kategori kapsamında Espiye ve Keşap’ta ahır veya çiftlik gübresi ile kireç  uygulaması gerçekleştirilmiştir. Toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun önlenmesi amacıyla 2. kategoride Şebinkarahisar’da   ahır veya çiftlik gübresi ile taş toplama uygulaması yapılmıştır.
Çiftçilerimizin projeye göstermiş oldukları ilgi memnuniyet verici olup, Giresun ilimiz  genelinde 2019 yılında toplam 140 üreticiye, 2 bin 800 dekar alanda 264 bin 545 lira destekleme ödemesi yapılacaktır.
 
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri