GİRESUN VALİSİ KARAHAN," EĞRİBEL’DE HEDEF 2017"

GİRESUN EĞRİBEL’DE HEDEF 2017 İnşaat çalışmaları 24 saat kesintisiz devam eden Eğribel Tüneli'nin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

GİRESUN VALİSİ KARAHAN," EĞRİBEL’DE HEDEF 2017"
Ekonomi
G.Tarihi: 23.05.2016 13:26
1892 Okunma
0
EĞRİBEL’DE HEDEF 2017

Giresun Valisi Hasan Karahan, çift tüp şeklinde delme işleminin 24 saat esasıyla devam ettiği Eğribel Tüneli’nde şu anda yaklaşık bin 500 metreye ulaşıldığını ifade etti.

Kış mevsiminde 2 metreye yaklaşan kar kalınlığıyla sürücülere geçit vermeyen 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelle yolculuk süresi kısalacak.
Dereli ile Şebihkarahisar ilçeleri arasındaki Eğribel mevkisinde yapılan tünel, Karadeniz ve Akdeniz arasındaki ulaşımı rahatlatacak. Tünel kış mevsiminde 2 metreye yaklaşan kar kalınlığıyla sürücülere zor anlar yaşatan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ni de devre dışı bırakmış olacak.

İnşaat çalışmaları 24 saat kesintisiz devam eden Eğribel Tüneli'nin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Giresun Valisi Hasan Karahan, yaptığı açıklamada, Eğribel Tüneli'nin toplam uzunluğunun 5 bin 909 metre olduğunu söyledi.
Şebinkarahisar tarafındaki delme işlemlerinin de kısa bir süre sonra Dereli yönünden başlayacağını belirten Karahan, "Karşılıklı delme işlemi hızlı bir şekilde devam edecek. Çalışmalar normal periyodunda sürüyor, bir aksama, gecikme yok." dedi.
Karahan, tünelin devreye girmesiyle yolun yaklaşık 20 kilometre kısalacağına dikkati çekerek, "Ama önemli olan mesafeden ziyade zaman kaybıydı o giderilecek. Şebinkarahisar'a ulaşım 1 saat 15 dakikaya inecek, yaklaşık 45 dakika kısalmış olacak. Tünel ise 5 dakikada geçilecek." diye konuştu.
Ulaşım rahatladıkça hem ticaret, hem de turizm anlamında bölgede gelişim olacağını dile getiren Karahan, şunları kaydetti:
"Giresun'un Sivas ve Kayseri'ye dolayısıyla Akdeniz ile ulaşımı o bölgelerin de Karadeniz ile olan ulaşımı rahatlayacak. Kış aylarında Eğribel geçidinin yarattığı sıkıntılar ortadan kalkacak. Dolayısıyla ticari ve sosyal hayatta da farklılıklar yaşamayı bekliyoruz."

"EĞRİBEL TÜNELİ STRATEJİK BİR YATIRIM"
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise Doğu Karadeniz'in iç bölgelere geçişte eğimi düşük ve en rahat geçiş güzergahının Eğribel Tüneli olduğunu söyledi.
Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas yolunun en stratejik noktasında bulunan Eğribel Geçidi'nin yapılmakta olan tünelle rahatlayacağını belirten Çakırmelikoğlu, şöyle devam etti:
"Bölgemizin sosyal ve ekonomik yaşamına önemli katkılar sağlayacaktır. Dünya ticaretinde köprü görevi üstlenen Türkiye’de kuzey-güney bağlantılarıyla Karadeniz Bölgesi stratejik açıdan önem kazanmaktadır. Ortadoğu ve Orta Asya’nın Avrupa’ya geçiş güzergahı olan bölgemiz açısından Eğribel Tüneli stratejik bir yatırımdır."
Çakırmelikoğlu, limanların ticari hacimlerinin artması ve Doğu Anadolu Bölgesi ile mevsim gözetilmeksizin ulaşım sağlanabilmesinde Eğribel Tüneli'nin sigorta görevi göreceğine dikkati çekerek, bölgenin sosyal ve ekonomik yaşantısına katkı sağlayacak olan Eğribel Tüneli Projesinin, uluslararası ticarette de pozitif etki yapacağını kaydetti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri