GİRESUN YATIRIM,DESTEK VE TANITIM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

GİRESUN TİCARET VE SANAYİ ODASI,HASAN ÇAKIRMELİKOĞLU,GİRESUN

GİRESUN YATIRIM,DESTEK VE TANITIM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
Ekonomi
G.Tarihi: 09.12.2016 09:47
2933 Okunma
0
Yatırım destek ve tanıtım stratejisi; ildeki tüm ilgili kurum ve kuruluşları aynı vizyon etrafında bir araya getirerek kurumlar arası etkileşim ve işbirliğini geliştirmeyi, kısa ve orta vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemeyi ve ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşanılan sorunlara çözümler üretebilmeyi amaçlamaktadır.
Bu kapsamda Giresun valiliği himayesinde Vali Yrd. Barış Demirtaş başkanlığında Giresun TSO binasında, ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasında öne çıkan sektörler ve ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşadığı sorun alanlarını tespit etmek amacıyla yatırımcılara hizmet sunan kamu kurumları, oda ve borsalar ile organize sanayi bölgesi gibi kurumların katılımı ile çalıştay gerçekleştirilmiştir.
DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat ALADAĞ konuşmasında, 81 ilde yatırım destek ve tanıtım stratejisinin hazırlandığına dikkat çekerek, yaklaşık 2 aydır üzerinde çalıştığımız rapor taslağın ilgili paydaşlara gönderildiğini özellikle eylem planı kısmına katkı sunulmasının beklendiğini ve 2023 Bölge Planı ile uyumlu bir hedef ve eylemlerin belirleneceğinin altını çizmiştir. Bu toplantıda yatırımın önündeki temel sorunlar neler, nasıl aşılabilir ve hangi sektörleri ön plana çıkarıp hangi hedef gruplarına yönelik nasıl tanıtımlar yapabileceğine yönelik eylem planı ortaya koyacağız." şeklinde konuştu.
Yatırım destek ve tanıtım stratejisinin DOKA Yönetim Kurulu'na onaylatılacağını bu nedenle resmi belge niteliğinde olduğunu belirten Aladağ, çalışmanın Ajansın değil ilin yatırım destek stratejisi ve eylem planı olacağını bu nedenle önem arz ettiğini ifade etti. Aladağ, bu eylem planının Ajansın Giresun ilinde faaliyet gösteren, görevleri yatırımcılara yol göstermek ve illerin yatırım ortamlarının iyileşmesine katkıda bulunmak olan yatırım destek ofislerinin çalışmalarına da ışık tutacağını vurguladı.
Çalıştaya ilde bulunan; Giresun Defterdarlığı, Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü, Giresun Turizm Altyapı Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Giresun İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü, Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Giresun Ticaret Borsası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri katılım sağlamıştır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri