Giresun'da Ana Arı Üretimi Desteklerle Gelişiyor

Giresun'da Ana Arı Üretimi Desteklerle Gelişiyor

Giresun'da Ana Arı Üretimi Desteklerle Gelişiyor
Ekonomi
G.Tarihi: 14.03.2020 15:39
2001 Okunma
0
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında ortaklaşa yürütülen "Ana Arı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında; Tarım ve Orman Bakanlığından Ana Arı Üretimi İzni almış olan ana arı üreticilerimizin ana arı yetiştirme kapasitelerini geliştirmek üzere, DOKAP finansmanıyla İl Müdürlüğümüz tarafından temin edilen 1.290 adet ana arı yetiştirme kovanı,  4 ana arı üreticimize teslim edilmiştir.

Ana arı yetiştirme kovanları, seperatör aracılığı ile enine ve boyuna ikiye ayrılmak suretiyle 2 bin 580 adet çiftleştirme kutusuna dönüşebilme özelliğine sahip olacak şekilde ahşap malzemeden imal edilmiş olup, her bir kovan altışar çerçeve içermektedir.

2017 yılı itibariyle Bakanlığımızdan izinli 300 adet olan ilimiz kafkas ırkı ana arı üretim kapasitesinin, 2020 yılında projeden sağlanan bu destekle birlikte tam kapasiteye yani 7 bin 800 adete ulaşması hedeflenmektedir.

İl Müdürlüğümüzün, Bakanlıktan izinli ana arı üreticilerine vereceği destekler devam edecek olup, Bakanlığımızın ana arı yetiştiriciliği uygulamalı kurs programına katılarak "Ana Arı Yetiştirici Sertifikası" almış arıcılarımızdan 'Ana Arı Üretim İzni'ne başvurmak isteyenlerin 1 Mart-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

     

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri