GİRESUN'DA GÖLET VE BARAJLARA GİRMEK YASAKLANDI

GİRESUN'DA GÖLET VE BARAJLARA GİRMEK YASAKLANDI

GİRESUN'DA GÖLET VE BARAJLARA GİRMEK YASAKLANDI
Ekonomi
G.Tarihi: 18.07.2016 09:37
2171 Okunma
0
Devlet Su İşleri 226. Şube Müdürlüğü il genelinde bulunan baraj ve göletlere girilmesinin yasak olduğu bildirdi.

Yapılan açıklamada; özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla baraj, gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korumak amacıyla inşaa edilen tesislerde ve akarsularda suya girmenin Giresun Valiliği’nin 2016/01 Sayılı Genelgesi ile yasaklandığı belirtildi.

Söz konusu Valilik Genelgesinde “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesine göre; sulama kanallarına, göletlere, nehirlere, girmek ve buralarda (bir metreden fazla yaklaşmak suretiyle) gezinmek, balık avlamak vb. davranışlarda bulunmak yasaklanmıştır” denilerek “Bu genelgede belirtilen yasağa uymayan, Genelgenin yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına zorluk çıkaran kişilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca mülki amir, yetkili idare veya kolluk tarafından idari para cezası uygulanacaktır” idari yaptırım uygulanacağı belirtilmiştir.

Yasağa uyulmaması halinde idari para cezası uygulanacağı da ifade edilen açıklamada “Suya giren 15 yaş ve üzeri kişilere idari yaptırım cezası uygulanacak. Suya giren 15 yaşından küçüklerin sulardan çıkarılarak uzaklaştırılması sağlanacak. Ayrıca, Müdürlük sorumluluk alanında bulunan Baraj, Gölet, Taşkın ve Sulama kanallarında, hiçbir şekilde suya girilmemesi gerektiği, suya girmenin can kayıplarına sebep olabilecek, DSİ tesislerinde suya girmenin Valilik emrine aykırı davranış olarak değerlendirileceğinden uymayanlar hakkında idari yaptırım cezası uygulanacak” denildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri