İNŞAATTA ÇALIŞAN ÇIRAK VE KALFALARA DA BELGE DÜZENLENEBİLECEK

İNŞAATTA ÇALIŞAN ÇIRAK VE KALFALARA DA BELGE DÜZENLENEBİLECEK

İNŞAATTA ÇALIŞAN ÇIRAK VE KALFALARA DA BELGE DÜZENLENEBİLECEK
Ekonomi
1898 Okunma
0
İNŞAATTA ÇALIŞAN ÇIRAK VE KALFALARA DA BELGE DÜZENLENEBİLECEK

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın da dahil olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği MEYBEM A.Ş. 31.08.2016 itibariyle, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilerek, 7 meslekte daha sınav ve belgelendirme yapmaya hak kazandık.

MEYBEM kapsamına eklenen alanlar:
Çelik Kaynakçısı Seviye 3, Makine Bakımcı Seviye 3 ve Seviye 4, Panel Kalıpçı Seviye 3, Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Isı Yalıtımcısı Seviye 3, İnşaat İşçisi Seviye 2
ÇIRAK VE KALFALAR İÇİN ‘İNŞAAT İŞÇİSİ’ STATÜSÜ
Özellikle vasıfsız inşaat işçilerinin yoğun olarak talep ettiği "İnşaat İşçisi Seviye 2" belgesinde sınav yapan ilk ve tek yetkili merkez olma özelliğine kavuşan MEYBEM A.Ş. inşaatta çalışan çırakların süreçte cezai işlemlerle karşılaşmamaları adına bu alandan (İnşaat İşçisi seviye 2) faydalanabileceklerini açıkladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen ancak devletimiz, yoğun talep gerekçesiyle zorunluluk sürecini 31.12.2016 tarihi yani yılbaşına kadar uzattı.Bu tarihten itibaren inşaatta çalışan tüm işçilere yönelik uygulama zorunlu olacak ve denetimler ile cezai uygulamalar başlayacaktır.Giresun’da faaliyet gösteren inşaat firmalarımızın mağdur olmaması ve belgelerini erkenden almaları için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yoğun bir çalışma temposu yürütüyoruz.Bugün 81 vilayette Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları düzenleyen birinci vilayet Giresun’dur.Bu konuda üyelerimize hizmet vermekten gururluyuz.Aksi taktirde inşaat alanında işçi başı 500 tl ceza ödenecektir.Ceza ödenmesiyle işletmeler için süreç kapanmayacağı gibi takibe gireceklerdir.Bu noktada başta üyelerimiz ve inşaat işiyle uğraşan firmaların çalışanları mutlak Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na müracaatlarını yaptırarak belgelerini almaları gerekmektedir” dedi.
Buna ilave olarak özellikle sanayi sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin ihtiyaç duyduğu "Çelik Kaynakçısı" ve "Makine Bakımcı" mesleklerinde de belgelendirme hizmeti vermeye başladığı açıklandı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri