Kayyum heyeti kömür satıp madencilerin alacaklarını ödeyecek

Kayyum heyeti kömür satıp madencilerin alacaklarını ödeyecek

Kayyum heyeti kömür satıp madencilerin alacaklarını ödeyecek
Ekonomi
1681 Okunma
0
Kayyum heyeti kömür satıp madencilerin alacaklarını ödeyecek
Zonguldak'ta FETÖ/PDY operasyonu kapsamında madencilik şirketine kayyum atanan heyet, soruşturma ve gözaltılarla ilgili olarak Zonguldak Emniyete Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldı. Heyet, son olarak atandıkları maden şirketinin sahasında 5 bin ton kömür tespit ettiklerini ve bu kömürleri satarak maaş alamayan madencilerin maaşlarını ödeyeceklerini ifade ettiler.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Zonguldak, Çaycuma, Kozlu, Kilimli ve Kdz. Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY operasyonu dahilinde gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi. Aralarında maden, otomotiv, pastane gibi işyerlerinin sahiplerinin bulunduğu soruşturmada, "burs, kurban ve bağış, himmet" adı altında alınan paraların önemli bir kısmının yurt dışına aktarıldığı, kalan bölümünün ise yurt içinde dağıtıldığı iddia edildi.

Son yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında bir madencilik şirketine kayyum atanmıştı. Kayyumlar, sabah saatlerinde gözaltı ve soruşturmaya ilişkin Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldı. Kayyum heyeti, son olarak atandıkları maden şirketiyle ilişkin açıklamada bulundu. Heyet, maden sahasında tespit ettikleri 5 bin ton kömürü satarak, maaşlarını alamayan işçilerin ücretlerini ödeyeceklerini belirttiler. Bu konuda çalışma başlattıklarını ifade eden kayyum heyeti, şöyle dedi:

"Kayyum heyeti olarak Emniyet Müdürlüğü'nde devam eden soruşturma ve gözaltılarla ilgili olarak atandığımız şirketlerle ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldık. Son olarak atandığımız Erba Madencilik sahasında 5 bin ton civarında kömür tespiti yaptık. Bu kömürün satılarak nakit paraya çevrilmesi ve maaşını alamayan işçilerin alacaklarının dağıtılması noktasında dikkatli bir çalışma başlatıyoruz. En yakın zamanda süreci tamamlayarak işçilere ödeme yapmak konusunda işçilerimizin mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz."
dikGAZETE.com
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri