Küpeleme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Hayvanların Küpelenmesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Küpeleme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Ekonomi
G.Tarihi: 31.07.2018 23:19
1434 Okunma
0
Hayvanların Küpelenmesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Giresun ilinde yürütülen çiftlik hayvanlarının küpelenmesi ve kayıt altına alınması çalışmaları hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:
 
Giresun ilimizde 2018 yılının ilk altı aylık döneminde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütülen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması çalışmaları kapsamında;    0-3 aylık yaş aralığında 24 bin 624 baş sığır cinsi hayvan ve 0-6 aylık yaş aralığında 6 bin 521 baş koyun-keçi türü hayvan küpelenerek elektronik ortamda Türkvet sistemine  kaydedilmiştir.
 
Küpeleme çalışmaları, aşılama kampanyaları ile eş zamanlı olarak yürütülmekte olup, sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasına kadar yetiştiricilerimizin il/ilçe müdürlüklerimize telefon veya sözlü müracaatta bulunmasına istinaden talepler toplulaştırılarak süresi içerisinde karşılanmaktadır.
 
Hayvanların süresi içinde küpelenerek kayıt altına alınması ve hayvancılık işletmelerinin güncellenmesi yetiştiricilerimizin sorumluluğunda olup; doğum, ölüm/kesim ve alım-satım gibi bildirimleri 7 günlük süre zarfında yapmayan yetiştiricilerimiz cezalı duruma düşmektedirler. Ayrıca küpesiz hayvanların yurtiçinde nakli, satışı, mezbahalarda kestirilmesi yasak olup, sahipleri hayvancılık desteklerinden de faydalanamamaktadır.
 
Bu kapsamda; 0-3 aylık yaştaki sığır cinsi ve 0-6 aylık yaştaki koyun-keçi türü hayvanlarını küpeletmek isteyen yetiştiricilerimizin il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir.
 
 
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri