MERA VE ISLAH ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Mera Islah Projesi Çalışmaları Değerlendirildi

MERA VE ISLAH ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
Ekonomi
G.Tarihi: 28.03.2018 00:33
1466 Okunma
0
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli mera teknik ekip başkanlarının katılımıyla ‘Mera Islah ve Amenajman Projesi’ saha  çalışmaları değerlendirme toplantısı yapılmıştır.
İl müdür yardımcısı Adnan Temür yaptığı açılış konuşmasında; “Ülkemiz ve bölgemiz hayvancılığının gelişmesinde mera ve yaylakların önemine değinerek, en ucuz ve en kaliteli kaba yem kaynağı olduğunu, bu alanların bakım ve ıslahlarının yapılarak verimliliklerinin artırılması,  sürdürülebilir olması, kullanımlarının sürekli olarak denetlenmesi ve korunması gerektiğine” dikkat çekmiştir.

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünde görevli  konu uzmanlarınca; “Giresun ilimizde 3 bin 684 hektar alanda Mera Islah ve Amenajman Projesinin yürütüldüğünü, 2018 yılında 16 bin 589 hektar alan daha ilave edilerek ıslah çalışması uygulama alanının ciddi miktarda artırıldığı ifade edilmiştir. Proje uygulamaları ile hayvanların içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması,  ot verim ve kalitesinin artırılması, erozyona maruz kalmış alanlarda önleyici tedbirlerin alınmasının hedeflendiği belirtilerek, bunun yanı sıra mera ve yaylaklara hayvanların çıkış ve iniş tarihlerine ve otlatma planlarına uyulmasının önemine değinilmiştir. Bilinçsiz ve aşırı otlatma ile birlikte mera ve yaylakların verimsizleştiği, ot kalitesinin düştüğü, tahribatların oluştuğu hususları vurgulanmıştır.” 

Ayrıca, 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında, Giresun’da  yürütülmekte olan tespit, tahdit, tahsis ve ıslah çalışmaları ile işgal ve tecavüzlerin önlenmesi hakkında teknik ekiplere bilgilendirme yapılmıştır. Uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alış verişinde bulunularak toplantı tamamlanmıştır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri