Ordu Giresun Havalimanı Daha Yeşil

Ordu Giresun Havalimanı Daha Yeşil

Ordu Giresun Havalimanı Daha Yeşil
Ekonomi
G.Tarihi: 12.06.2018 13:05
1424 Okunma
0


Ordu Giresun Havalimanı Daha Yeşil


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin kuruluşunun 85. Yılı, Ordu Giresun havalimanının hizmete açılışının 3. yılı kutlamaları çerçevesinde Havalimanı terminal binası üzeri yeşillendirildi.

Yapılan peyzaj çalışması sonucu, daha yeşil bir görünüm, doğaya katkı, orman ve ağaç sevgisi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla; Ordu Giresun Havalimanı terminal binası çatısına; 150 adet saksılı mavi ladin, 50 adet saksılı batı ladini, 25 adet saksılı akdeniz defnesi ve 15 adet saksılı erguvan olmak üzere toplam 240 adet boylu fidan yerleştirildi. Ayrıca; çatıda uygun yerlere 5 adet vangelya, 5 adet abelya, 5 adet kartopu, 10 adet filbahri, 10 adet havlu püskülü, 10 adet alaca japon taflanı ve 15 adet ortanca olmak üzere toplam 60 adet fidan dikildi.

20 Mayıs 1933’de kurulan Devlet hava Meydanları İşletmesinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ordu Giresun Havalimanı terminal binası üzerine yerleştirilen ve dikilen fidanlar, bu konuda DHMİ terminal binalarında Türkiye’de yapılan ilk çalışma oldu.

Ordu Giresun havalimanı açılışında da; Havalimanı girişi ve yerleşkesi içerisinde uygun yerlerde çevre düzenlemesi sonrası ağaçlandırma çalışmaları Bölge Müdürlüğümüzce yapılmıştı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri