Rekolte Sayımına 1 Temmuz’da Başlanacak!

Rekolte Sayımına 1 Temmuz’da Başlanacak!

Rekolte Sayımına 1 Temmuz’da Başlanacak!
Ekonomi
G.Tarihi: 28.06.2019 21:32
1038 Okunma
0
Rekolte Sayımına 1 Temmuz’da Başlanacak!

Fındıkta 2019 yılı tahmini rekolte sayımına 1 Temmuz’da başlanacak olup, sayım işlemleri 10 Temmuz’da sona erecek. Bu yıl tahmini rekolteyi bakanlık açıklayacak…

Giresun ili genelinde 2019 ürünü tahmini fındık rekoltesi belirleme mçalışmalarına 1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlanacağı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fiskobirlik, Ziraat Odası, Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma Enstitüsü, İhracatçılar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Fındık Tanıtım Grubu temsilcilerinden oluşan ekip, rekolte belirleme çalışmalarını 10 Temmuz’a kadar sürdürecek. Rekolte sayım çalışmaları sırasında il genelinde fındık yetiştirilen bölgelerde daha önceden belirlenen 500-600 civarındaki dalda çotanak sayımı yapılacak.

Fındıkta tahmini rekolte belirleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından hazırlanacak rapor, Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulacak. Bakanlık, fındık yetiştirilen bölgelerden gelen raporlar üzerindeki çalışmalarını bitirdikten sonra 2019 yılı tahmini Türkiye fındık rekoltesini açıklayacak.    
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri