Sızıntı Olan Giresun Alucra Barajı'nda Su Tahliyesi Sürüyor

Sızıntı Olan Giresun Alucra Barajı'nda Su Tahliyesi Sürüyor

Sızıntı Olan Giresun Alucra Barajı'nda Su Tahliyesi Sürüyor
Ekonomi
G.Tarihi: 25.03.2019 16:11
1659 Okunma
0
Alucra Barajı İle Alakalı Açıklama
Alucra Barajında meydana gelen sızıntı ile alakalı Giresun Valisi ilçemize gelerekincelemelerde bulundu.
Karabörk - Fevzi Çakmak - Yeşilyurt köylerimiz sınırlarında yapılan Alucra Barajında 15 Mart tarihinde ana gövdede meydana gelen su sızıntısı ile alakalı DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ilçemizde bir çalışma başlatmıştı. Konuyla alakalı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları Alucra'ya gelerek incelemelerde bulundu.
Vali Harun Sarıfakıoğulları yaptığı incelemelerde DSİ yetkililerinden ve Alucra Kaymakamından bilgi alarak Alucra Barajındaki tahliye çalışmaları yerinde inceledi.
Alucra Barajının su kaçırması vesilesi ile bölgede incelemelerde bulunan yetkililer, az ihtimal de olsa herhangi bir tehlikeye karşı risk bölgesinde olan yerleşim yerlerinin tahliyesine karar verdiler.
Tahliyesi devam eden gölet, Kaymakamlık, AFAD - DSİ -Yüklenici Şirket ekipleri tarafından takip ediliyor. Öte yandan Alucra Kaymakamlığı ve Giresun Valiliği bilgilendirme paylaştı.
Alucra Kaymakamı Aydın Göçer'in yaptığı bilgilendirme şöyle:
Giresun ili Alucra ilçesi, Alucra Göleti’nde, gövde dolgusuyla doğal zemin kontağı arasından 15.03.2019 günü başlayan yayılı su sızıntısı tespit edilmiştir.
DSİ Genel Müdürlüğünden 5 kişilik uzman bir heyet gölet yerine gelmiş olup, incelemelerini sürdürmektedir.
Durum tespiti ve tedbir amaçlı olarak gölet suyu tahliye edilmeye başlanmıştır. Su seviyesinin düşürülmesinden sonra gerekli iyileştirme çalışmaları yapılacaktır.
Gölün boşaltımı sırasında mansaba kontrollü olarak su bırakılmaktadır. Tedbir amaçlı olarak gölün hemen mansabındaki 12 hane tahliye edilmiştir.
Diğer yerleşimler için riskli bir durum olması durumunda vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacaktır. Vatandaşlarımızın 48 saat süre ile yapılacak duyurulara karşı dikkatli ve teyakkuz olmalarını önemle rica ederim.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
Alucra Kaymakamı
Aydın Göçer
kaynak:http://www.alucrahaber.com/haber/alucra-baraji-ile-alakali-aciklama-6196.html
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri