TARIM KREDİ DE FINDIK ALIMINA GİRİYOR

FKB VE TMO’DAN SONRA TARIM KREDİ DE FINDIK ALIMINA GİRİYOR

TARIM KREDİ DE FINDIK ALIMINA GİRİYOR
Ekonomi
G.Tarihi: 12.08.2020 07:26
5073 Okunma
0
FKB VE TMO’DAN SONRA  TARIM KREDİ DE FINDIK ALIMINA GİRİYOR

Fiskobirlik ve Toprak Mahsulleri Ofisinin ardından Tarım Kredi Kooperatifinin de 2020 ürünü fındık alımına gireceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre ülke genelinde yaygın bir şube ve satış ağı bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğinin TMO’nun alım şartları doğrultusunda fındık alımı yapması bekleniyor.

FINDIK HASADI RESMEN BAŞLIYOR 

  Giresun’da sahil kolda 8 Ağustos olarak belirlenen fındık hasadı bugün başlıyor. Üreticilerin bir bölümü belirlenen tarihten önce hasada başlarken bir bölümü de bugün bahçeye giriyor.

Giresun’da 2020 ürünü fındık hasadı bugün resmen başlıyor. Yetkililer tarafından  sahil kolda 8 Ağustos olarak belirlenen fındık hasadı ile ilgili olarak üreticilerin büyük bölümü bugün fındık toplamaya başlayacak.

 Yetkililer tarafından belirlenen tarihe göre ise orta ve yüksek kolda ise fındık toplama bir kaç gün sonra başlayacak.

 ÜRETİCİLERE UYARI

 Fındıkla ilgili kuruluşların yetkilileri bugün başlayacak olan 2020 ürünü fındık hasadı ile ilgili olarak üreticilere uyarılarını tekrarladılar. Yetkililer fındığın randımanın iyi olması için yerden toplamayı ve toplanan fındıkların harmana serilerek kurutulmasını ve kurutulduktan sonra patoza verilmesini öneriyorlar.

FİSKOBİRLİK 15 AĞUSTOS U BEKLİYOR

 Öte yandan bugünden itibaren toplanmasına başlanılan fındıkların önümüzdeki hafta sonundan itibaren pazara getirileceğini tahmin eden Fiskobirlik’te fındık alım tarihini 15 Ağustos  olarak belirledi. Fiskobirlik’den yapılan açıklamada üreticilerin fındıklarının peşin ödeme yapılarak alınacağı bir kez daha duyuruldu.

Haber.Cavit ÖZDEMİR

https://www.yesilgiresun.com.tr/haber/5084050/fkb-ve-tmodan-sonra-tarim-kredi-de-findik-alimina-giriyor
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri