Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçinin Yanında

Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçinin Yanında

Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçinin Yanında
Ekonomi
G.Tarihi: 07.05.2017 14:35
2352 Okunma
0
Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçinin Yanında
Bakanlığımızın taşra teşkilatında yer alan İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin daha verimli ve etkin bir çalışma yürütebilmesi amacıyla 2016 yılında “Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD)” olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeline geçilmiştir.
İşletme bazlı bu modelle nisan ayı içerisinde Giresun ili genelindeki köy ve mahallelerde TİD personelleri tarafından bin 575 işletme ziyaret edilmiştir. Personellerimiz işletmeleri değişik zaman aralıklarında düzenli olarak ziyaret ederek, sorunları yerinde görüp bilgi aktarımında bulunmaktadır. Ayrıca çiftçilerimizde ihtiyaç halinde işletme danışmanlarını hem telefonla hem de bizzat iş yerine gelerek görüşme sağlayabilmektedir. İşletmeler ziyaret edilmeden önce çiftçilerimize toplu mesaj hattı ile bilgilendirme yapılmaktadır.
 
Ziyaretlerde, çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık konularında soruları cevaplandırılmış özellikle “tarımsal desteklemeler, hayvan hastalıklarından korunmada aşılamanın önemi, buzağıların bakım-beslenmesi ve sağlığı, veri güncelleme, fındıkta gübreleme ve son yıllarda ilimizde artan fındıkta külleme hastalığı” hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Tarımsal konularda afiş, broşür ve çiftçi mektupları dağıtılmıştır. TİD çalışmalarıyla çiftçilerin günün her saati mühendis, veteriner hekim ve teknisyenlere ulaşımı sağlanarak tarımsal işletmelerin üretim değerini ve gelirlerini artırmak amaçlanmaktadır. İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce bu çalışmalara yıl boyunca devam edilecektir.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri