TMO PANDEMİ NEDENİYLE FINDIKTA KOTA UYGULANMAMALI...

TMO PANDEMİ NEDENİYLE FINDIKTA KOTA UYGULANMAMALI...

TMO PANDEMİ NEDENİYLE FINDIKTA KOTA UYGULANMAMALI...
Ekonomi
G.Tarihi: 16.08.2020 11:21
4194 Okunma
0

TMO PANDEMİ NEDENİYLE FINDIKTA KOTA UYGULANMAMALI...

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TMO’nun pazara fındık indirilmeye başlamadan kampanyaya başlaması çağrısında bulundu. Serbest piyasada fiyatların yüksek oluşması için bunun şart olduğunu söyleyen Tığlı “aksi halde fındık 20 TL’nin altına düşer” değerlendirmesi yaptı.

Milletvekili Tığlı, GÜNCEL gazetesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gazetemiz yazı işleri müdürü Ufuk Kekül’e açıklamalarda bulunan Tığlı, TMO’nun bu yıl pandemi süreci nedeniyle kota uygulamamasını ve üreticinin tüm fındığını kolayca teslim edebilmesinin sağlanmasını istedi.

TIĞLI: “ÜRETİCİ TMO’YU BEKLİYOR”

Danışmanı Mehmet Ali Akten ile birlikte gazetemiz idari binasına gelen CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, GÜNCEL Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diledi.
TBMM tatili nedeniyle bir süredir Giresun’da ziyaretler yaptığını ilin ana gündeminin fındık olduğunu ifade eden Tığlı, “gittiğimiz her yerde üretici tarafından belirsizlikler dile getiriliyor. Bu hafta içinde bunların ortadan kalkması lazım. Şu anda sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı fiyat dışında hiçbir şeyin bilinmiyor. Fiyatın 25-30 TL’ye çıkması TMO’nun alım politikasını oluşturmasına bağlı. Hala fındık alım kararnamesi çıkmadı.

Ürerici pandemi sürecinde bahçesine bakamadı. Randıman düşük, yanık ve diğer etkenlerle randıman düşük. Eğer Türkiye’de bazı riskler nedeniyle mücbir sebep ilan ediliyorsa, bu fındık için de geçerli olmalı. Fındığını bulaşı riski olmadan alım merkezlerine ulaştırarak satması lazım.Bunların dikkate alınmasını bekliyoruz ” diye konuştu.
Tığlı’nın ziyaretinde, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ufuk Kekül,Haber Müdürü Ercan Tarı, Spor Müdür Ali Akten ve diğer çalışanlarımız da hazır bulundu.

Kaynk. giresun güncel gazetesi

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri