TÜMSİAD Pakistan Temsilciliğini Açtı

TÜMSİAD Pakistan Temsilciliğini Açtı

TÜMSİAD Pakistan Temsilciliğini Açtı
Ekonomi
G.Tarihi: 24.03.2016 13:35
1285 Okunma
0

HEDEF PAKİSTAN İLE TİCARETİ 2 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK

190 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 6’ncı ülkesi olan Pakistan, imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile Türk iş adamları için öncelikli pazar haline geldi. İnşaat, enerji, altyapı, iletişim, otomotiv yan sanayi, plastik, demir-çelik, gıda, kâğıt, cam, kozmetik ve bakım ürünleri gibi birçok alanda Türk firmaları için fırsatlar sunan Pakistan’da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği açtığı temsilcilikle iki ülke arasında yatırım ve ihracat potansiyelini kovalayacak

Türkiye ile Pakistan arasındaki mevcut dış ticaret hacmini artırmak üzere imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması, bölgeyi Türk iş adamları açısından cazip hale getirdi. Bu anlaşmayı Türk iş adamları için fırsata dönüştürmeyi hedefleyen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Pakistan’da temsilciliğini açtı. Açılış törenine, T.C. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Pakistan Ticaret Bakanı Sayın Khurram Dastgir Khan ile TÜMSİAD Türkiye’nin yanı sıra TÜMSİAD Pakistan Başkanı Anees Iqbal da katıldı.

Pakistan ile Türkiye arasındaki ticareti 2016’da 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

T.C. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye – Pakistan Serbest Ticaret Çerçeve Anlaşması’nın iki ülke ticaretinin geliştirilmesinde önemli bir adım olacağını vurguladı. Elitaş, anlaşmayı imzaladıktan sonra TÜMSİAD Pakistan Şubesi’nin de açılışını yaparak iş adamlarıyla iki ülke arasındaki ticareti etkileyen sorunları ve fırsatları konuştu. Elitaş, bu toplantıda şu konulara değindi: “Pakistan ile ticaret hacmimiz 2015’te 600 milyon dolara ulaşmış durumda, bunun 289 milyon dolarını ihracat, 311 milyon dolarını ise ithalat oluşturuyor. Bu yıl ticaret hacmimizi 1 milyar dolara, birkaç yıl içinde ise 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda TÜMSİAD üyeleri gibi dünyanın dört bir yanına koşturan iş adamlarımıza büyük görev düşüyor.”

12 bin Türk iş adamıyla ticaret fırsatı

Pakistan Ticaret Bakanı Sayın Khurram Dastgir Khan ise iki kardeş ülkenin bir araya gelmesinin güzel bir gelişme olduğunu belirterek, “Bugün imzaladığımız Ticaret Anlaşması, 12 bin üyesi olan TÜMSİAD ile ikili ticaretin gelişmesine büyük katkıda bulunacak” diye konuştu.

İnşaat, enerji, alt yapı sektörlerinde büyük fırsat

Pakistan ekonomisinin 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen ekonomik reformlar ile güçlü bir yatırım ve büyüme sürecine girdiğini belirten TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu, Pakistan ile geçmişe dayanan iyi ilişkilerin ticarete de yansımasını beklediklerini söyledi. İmzalanan ticaret anlaşmasının iki ülke iş adamları tarafından uzun zamandır beklendiğini ifade eden Kapıcıoğlu, “Pakistan ile Türkiye arasında 2011 yılında yaklaşık 1,1 milyar dolar ile en yüksek rakama ulaşan ticaret hacmi, 600 milyonlara kadar düştü. İki ülke arasındaki ticarette uzun yıllardır Türkiye’nin aleyhine bir dış ticaret açığı söz konusuydu. Oysaki Pakistan bizler için gerek nüfus potansiyeli gerekse inşaat, enerji, altyapı, iletişim, otomotiv yan sanayi, plastik, demir-çelik, gıda, kâğıt, cam, kozmetik ve bakım ürünleri sektörleri açısından son derece önemli bir pazar. Bu nedenle TÜMSİAD olarak iki kardeş ülkenin güçlü olan bağlarına yenisini eklemek üzere Pakistan Temsilciliğimizi açtık. Türk iş adamlarını yurt dışındaki faaliyetlerini güçlendirmek için uzun yıllardır çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda, Pakistan Temsilciliğimiz iki ülke iş adamlarının buluşma noktası olacak. Bu süreçte ilk hedefimiz mevcut ticaret hacmini 2 katına çıkarmak.”

Ticaret ve dostluk köprüsü olacağız

TÜMSİAD Pakistan Başkanı Anees Iqbal ise Pakistan iş dünyasında TÜMSİAD’ın büyük katkı sunacağını söyleyerek bu temsilciliğin iki kardeş ülke arasında ticaret ve dostluk köprüsünü geliştireceğini ifade etti.
Kaynak:http://www.cayhaber.net/haber/tumsiad-pakistan-temsilciligini-acti-23131
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri