Turizm Destinasyonları Tanıtım Etkinliği

Giresun,Turizm Destinasyonları Tanıtım Etkinliği

Turizm Destinasyonları Tanıtım Etkinliği
Ekonomi
G.Tarihi: 16.10.2016 15:04
1416 Okunma
0
Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın talimatlarıyla düzenlenen GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) tarafından organize edilen Giresun Tanıtım İnfo gezisi 7-9 Ekim tarihlerinde yapıldı.
 
Bu yapılan info çalışmalarının 4 ayda bir düzenlenmesi için talimatta bulunan Vali Karahan, “Giresun’un 4 mevsim güzelliklerinin görülmesi açısından bu tür çalışmalara ağırlık vereceğiz. Tur şirketleri ilimizi daha yakından görerek turizmde gelmiş olduğumuz noktayı yakından takip etme şansı bulacaklar.
 
Davet edilen tur operatörleri bölgeye yaklaşık yılda 1000 otobüs 50 bin kişi getirmekte. 50bin kişinin bölgeye bıraktığı para 62,5 milyon tl gibi bir rakam. Giresun olarak hedefimiz bu pastadan en yüksek şartta en iyi payı almak ve getirileri gördükçe turizmle ilgili yatırımları artırmak. Giresun’da turizme yönelik oluşturulan destinasyonlar 2017 sezonu için tur rotalarına alınabilecek şekilde altyapısı hazırlanırken tur programlarına almaları için yerinde tanıtım yapıldı. Bu tanıtım gezisinde katılımcı şirketlerinde fikirleri alınarak gerekli olan iyileştirmeleri de yapmak için fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcıların çoğu bölgeyi iyi bilen ve bölgeye uzun yıllardır gelen acentalar. Bizler bu alanları göstererek Karadeniz turlarında Giresun konaklamalarını artırmak için yaptığımız çalışmaları gösterdik. Bu destinasyonlar oldukça beğeni topladı.”diye  konuştu.
 
2017 programlarını hazırlamadan önce katılımcı firma yetkililerinden bir tanesi; “Bölgede sezonda en az 50 otobüs hizmet veriyoruz. Standart konaklama ve yeme içmeler programlarımızda yer almaktaydı. İnfo gezisi kapsamında kendi Karadeniz turlarımız kapsamında yer almayan ve bulmakta zorlandığımız deniz balığı yedik, Karadeniz de yaylalar haricinde sahil gezimiz yoktu ve sahilde gezi imkanımızın var olduğunu gördük. Bilmediğimiz pek çok işletmeyi görme şansımız oldu. Giresun Valiliğinin bu çalışmalarının haricinde işletmelerde kendilerini tanıtacak çalışmalarda bulunmalı.’’ dedi.
 
İnternet üzerinden tatil paketi satan bir firma; “Ulusal basına Giresun’la ilgili ne kadar haber düşerse, kültürel e doğal güzellikler ne kadar çok yayınlanırsa bizlerin de Giresun a yer vermesi o kadar kolay olur’’ şeklinde düşüncelerini aktarırken, bölgeye uzun yıllardır gelen ve Giresun konaklamasına ara veren bir başka acenta; da “Giresun’un elinde traverten cennet, Kuzalan Tabiat Parkı’nı ve Şelalesini, bölgede eşi benzeri bulunmayan doğal güzellikteki Mavi Göl’ü bu gezi sırasında gördük. Bu destinasyonları 2017 yılında tur programımıza mutlaka koyacağız. ‘’ dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri