VALİ,TÜM ÖNLEMLER ALINDI...

Giresun İl Genel Meclis Toplantısı, Giresun Valisi Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

VALİ,TÜM ÖNLEMLER ALINDI...
Ekonomi
G.Tarihi: 13.08.2020 09:48
4668 Okunma
0
FINDIK HASADI İLE İLGİLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI’

Giresun İl Genel Meclis Toplantısı, Giresun Valisi Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, meclis üyelerine yaptıkları çalışmaları için teşekkür eden Vali Ünlü, toplanan İl Genel Meclisi toplantısında ülke genelinde artış gösteren vaka sayılarına yönelik değerlendirmede bulundu. Yeni Koronavirüs COVİD-19 ile birlikle yeni normal süreçte çalışmaların başka bir boyutta olduğunu ifade ederek, sosyal mesafe, maske ve temizliği elden bırakmadan çalışmalar tüm hızıyla devam edeceğini, bunun için hep beraber el birliği ile çalışmamız gerektiğini ifade etti.

Vali Ünlü, özellikle yaz mevsiminde yaşanan hareketlilik nedeniyle vakaların atış gösterdiğini, bundan sonra daha sık denetimler yapılacağını ve ifade ederek şunları vurguladı. “Maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka sayıları artış göstermeye başladı. Hem Kurban Bayramı münasebetiyle hem fındık hasadının yaklaşmasıyla hem de yaz tatili nedeniyle yaşanan sosyal hareketlilikten dolayı vaka sayılarında artış yaşanıyor. Bayramı öncesi yaptığımız toplantıda bu endişelerimizi dile getirmiştik. Bundan sonra mücadelemize daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ genelgesiyle daha sık denetimlerin yapılacağını vurgulayan Vali Ünlü, “Denetimler konusunda daha belirgin bir şekilde sahada olacağız. Başta sağlık teşkilatı, milli eğitim teşkilatı, din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, muhtarlarımız, il genel meclisi üyelerimiz sahada olacağız. Salgın tehlikesi henüz geçmediğini ve rakamların tekrar artışa geçeceğini bekliyorduk. İl genel meclisi üyeleri olarak sizlere büyük görev düşüyor. Ziyaret ettiğiniz köylerde, esnaf ziyaretlerinde, vatandaş ziyaretlerinde uyarılar yapmanızı istiyoruz. Maske, mesafe ve temizliğe azami ölçüde özen göstereceğiz”

Vali Ünlü, hastalığın belirtilerinin değişmeye başladığını vurgulayarak vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, “Pek çoğumuz belirti göstermeden bu hastalığı ayakta geçiriyoruz. Belirtiler değişmeye başladı. Ateş ölçümleri yapıyoruz ama yüksek ateş belirtiler arasında dördüncü ve beşinci sıralara kadar geriledi. Çok farklı belirtiler ortaya çıktı. Çok şükür hastanelerimizde her türlü imkanlarımız mevcut. Durumu ağır olan hastalarımızı hastanelerde tedavi altına alacağız ve durumu hafif seyredenleri ise evlerinde izolasyona tabi tutup takibini yapacağız”

Fındık hasadı ile ilgili tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Ünlü, “Fındık hasadı ile ilgili şu ana kadar herhangi bir sorunumuz yok, herşey yolunda. Hem sağlık açısından hem de barınma açısından kaymakamlarımız, muhtarlarımız ve sağlık görevlilerimiz konuyu titizlikle takip ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal tarafından Giresun’da koronavirüs raporu ile ilgili sunum yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Bal, il genelinde alınabilecek her türlü tedbiri zamanında aldıklarını belirterek salgınla en üst düzeyde mücadele ettiklerini, içinde bulunduğumuz yaz döneminde yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmelerini önemle vurguladı.

Vali Ünlü başkanlığındaki, İl Genel Meclis Toplantısına gündemdeki maddelerinin görüşülmesiyle devam edildi.

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri