YAYLALARIMIZDAKİ ELEKTRİK SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ...

YAYLALARIMIZDAKİ ELEKTRİK SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ...

YAYLALARIMIZDAKİ ELEKTRİK SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ...
Ekonomi
G.Tarihi: 24.07.2019 19:26
1057 Okunma
0
Dereli Tepeköy Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kesim Kırkkaya “Yetkililerden yaylalarımızın elektrik sorununun çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Yaklaşık 200 yıldır bölge halkının yaylacılık yaptığını ve her geçen gün çağ atlayan ülkemizin 2019 yılında yaylalarının hala elektriksiz olmasını ve aydınlatmaların eski ilkel yöntemlerle yapıldığını, bununda çok üzücü olduğunu ifade eden konuyla ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamasında şunları ifade etti: “Saygıdeğer yetkililer, Baybahan Yaylası kuruluş olarak Akkoyunlu Padişah’ının bu bölgede hüküm sürdüğü dönemlere dayanmaktadır. Aynı zamanda bu bölgeyi Akkoyunlu Padişahı ziyaret ederek bizim dedelerimize vakfe etmiştir. Bundan da anlaşılmaktadır ki bizim ne köyümüzde ne yaylamızda göçebe olmadığımız aşikârdır.

Yayla denilince akla gelen ilk şey, yaylacılık hayatı ile geçim sağlayan insanların hasat zamanı köylerinden yaylaya hayvanlarını otlatmak için göç etmesidir. Ne yazık ki çevremizdeki yaylalara bakınca birçok insanların yaylaya tatil amaçlı geldiği, hayvancılıkla alakasının olmadığı ve buna rağmen yaylalarında elektrik olduğu görülmektedir. Bizim köylülerimiz zor şartlar altında geçim mücadelesi vermesine ve yaklaşık 200 yıldır yaylacılık yapmasına rağmen çevremizdeki yaylalarda elektrik olup bizim yaylalarımızda olmaması çok üzücü bir durumdur.

Çocuklarımızın top oynadığı alanın ve obamızın ortasından TEİAŞ’ın orta gerilim hattı geçmesine rağmen ve yıllardır seçimlerde elektrik vaadinde bulunarak bizleri umutlandıran yetkililere ve devlet büyüklerine sesleniyorum. Sizler rahat hayat yaşarken, turist giden yaylalara en büyük destekleri sağlarken ve en güzel yatırımları oralara yaparken, biz gariban köylülerin oylarıyla o makamlara geldiğinizi acaba neden unutursunuz.

Ben, benim gariban köylü mü sadece seçim zamanları yanına gelerek en güzel ve en şaşalı vaatlerle umutlandıranları ve ardından sahip çıkmayarak bir elektriğin bile gelmesini sağlayamayanları halkımızın takdirine bırakıyorum. Kimse unutmasın ki görünen köyün arkası yakındır ve süreç yeniden başlar.

İmar yasası adı altında köylerimizden sizlere elektrik vereceğiz diye topladıkları paralar ile lüks hayat sürmek isteyenler ve bu yasanın yalnızca büyük şehirlerde usulsüzce attıkları katları kurtarmak adına çıkarıldığı inancındayım.

Dereli Tepeköy Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği olarak her zaman köylülerimizin ve yaylacılarımızın arkasında duracağımızı ve bu işin takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim.”

Ufuk KEKÜK giresun28haber.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri