YETERLİ KURBANLIK HAYVAN BULUNUYOR

YETERLİ KURBANLIK HAYVAN BULUNUYOR

YETERLİ KURBANLIK HAYVAN BULUNUYOR
Ekonomi
864 Okunma
0
ÜLKEMİZDE YETERLİ KURBANLIK HAYVAN BULUNUYOR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çalışmalar hızlandırıldı. Bu yıl da kurbanlık hayvan sayısında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunarak, mevcut hayvan varlığımızın kurbanlık ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğunu belirtti.

Pakdemirli, "Kurbanlık olarak ülkemizde bu yıl 1 milyon 217 bin büyükbaş,  3 milyon 895 bin adet ise küçükbaş hayvanımız var" dedi. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvan sayılarını da hatırlatan Pakdemirli, "2018 yılında büyükbaş 866 bin, küçükbaş 2 milyon 682 bin olarak gerçekleşti. Netice itibarıyla bu yıl sahip olduğumuz kurbanlık hayvan varlığı, bayramda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

VETERİNER SAĞLIK RAPORU OLAN HAYVANLARIN İLLER ARASI NAKLİNE İZİN VERİLECEK

"Salgın veya bulaşıcı hayvan hastalığı bulunan, kayıt altına alınmamış, kulak küpesiz ve yanlarında sığır cinsi hayvanlar için pasaport, koyun keçi türü hayvanlar için nakil belgesi bulunmayan hayvanların sevklerine, alınıp satılmalarına ve kesilmelerine hiçbir surette izin verilmeyecektir diyen Pakdemirli şöyle devam etti:

"Kurbanlık olarak sevk edilecek hayvanların resmi veteriner hekimler tarafından muayene ve gerekli kontrolleri yapılacak, sağlıklı bulunan hayvanlar için veteriner sağlık raporu düzenlenerek iller arası nakline müsaade edilecek"

ARINDIRILMIŞ BÖLGE TRAKYA'YA KURBANLIKLARIN SEVKİNDE GEREKLİ TÜM KONTROLLER YAPILACAK

Bakan Pakdemirli ayrıca, Kurbanlıkların arındırılmış bölge Trakya'ya sevki sırasında gerekli tüm kontrollerin yapılacağını da ifade etti.

Anadolu'da bulunan illerden hastalıklara karşı arındırılmış bölge olarak ilan edilen Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar için de veteriner sağlık raporu düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Pakdemirli, bunun yanında bazı şartlarında yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Trakya'ya sevk edilecek hayvanların doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olması gerektiğini söyleyen Pakdemirli şöyle devam etti: "Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmeli, bu süre sonunda Şap Enstitüsü Müdürlüğünce yapılan NSP test sonuçları negatif olmalıdır."

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bu şartlar yerine getirilmeden Anadolu'dan Trakya'ya sevk edilen hayvanlar için de gerekli idari yaptırımların uygulanacağını vurguladı.

KURBANLIK FİYATLARI TAKİP EDİLECEK

Kurbanlık hayvanların sağlık şartları ve sevkleriyle ilgili kontrollerin eksiksiz yerine getirileceğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, kurbanlık hayvan fiyatlarının Bayramın ikinci günü dâhil son 20 gün boyunca takip edileceğini de sözlerine ekledi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri