YÖRESEL TAT VE YEMEKLER YARIŞTI

YÖRESEL TAT VE YEMEKLER YARIŞTI Yeşilgiresun Mesleki ve Taknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada yemek kategorisinde, yarmalı pancar sarmasıyla Hülya Aygün 1., sakarca kızartmasıyla Ömral Sarı 2., ısırgan yağlayış

YÖRESEL TAT VE YEMEKLER YARIŞTI
Ekonomi
2351 Okunma
0
YÖRESEL TAT VE YEMEKLER YARIŞTI

Yeşilgiresun Mesleki ve Taknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada yemek kategorisinde, yarmalı pancar sarmasıyla Hülya Aygün 1., sakarca kızartmasıyla Ömral Sarı 2., ısırgan yağlayışıyla Canan Öz 3. Oldu.
Tatlılar kategorisinde ise, kocakarı gerdanıyla Ayşe Bulam 1., fındıklı patlıcan tatlısıyla Hülya Aygün 2., ısırganlı kadayıf sarmasıyla Nihat Eray Vural 3. Oldu.
Yarışmasının sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Giresun’un zengin bir mutfağa sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulisi Güleç, “Bizim ülkemiz hakikaten bu yönden dünyanın en zengin mutfaklarına sahip, zaten dünyada üç önemli mutfaktan birisi de Türkiye mutfağı. Özellikle Doğu Karadeniz'deki zengin bitki örtüsünden dolayı bitkilerden oluşan Giresun mutfağı var. İlimize gelen herkes bitkisel yemeklerden oluşan tatları tadıyorlar ve hayran kalıyorlar. Bu yönden Karadeniz bol yağış alan bölge olduğu için hakikaten nadir bitkilerden de oluşan bir bitki örtüsü var. Bu bitkileri mutfağımızda değerlendirerek Giresun mutfağı ortaya çıkardık” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri